Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:308767
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

2. Civiltiesību jēdziens un priekšmets. Civiltiesības- normu kopums, kas regulē mantiskās un ar nemantiskajām saistītas personiskās attiecības. Civiltiesības pieskaita pie humanitārajām jeb sociālajām zinātnēm. Civiltiesībās tiek apskatītas normas, kas regulē pareizu uzvešanos starp personām. Līdz ar to civiltiesību priekšmets veido 2 sabiedrisko tiesību grupas: 1)Mantiskās attiecības- rodas un pastāv sakarā ar mantisko labumu piederību, apgrozību un lietošanu; 2)Personiskās nemantiskās attiecības –rodas un pastāv ar nemantiskiem labumiem.
3.Civiltiesību regulēšanas metodes un tās pazīmes. Civiltiesību regulēšanas metodes –tiesisko paņēmienu kopums, kas lieto civiltiesību lietu regulas. Raksturīgākās pazīmes: *civiltiesību subjekti ir vienlīdzīgā stāvoklī. *civiltiesisko attiecību dalībnieki var brīvi izvēlēties aizstāvību, uzvedību bet tikai likumdošanas ietvaros. *civiltiesisko strīdu izšķiršana un civilo tiesību aizstāvēšana.
4. Civiltiesību sistēma. Civiltiesību sistēma – tā atvieglo civiltiesību izpēti, civiltiesību normu atrašanu un piemērošanu Civiltiesību sistēma atspoguļo reāli esošās mantiskās vai nemantiskās attiecības, to nozīmi un savstarpējo atzīmi. Romā tika izveidota institucionālā sistēma, kas Eiropā bija izplatīta 19.gs sākumā. Šo sistēmu iedalīja 3 normās: 1) tās, kas attiecas uz personu; tās, kas attiecas uz lietu; tās, kas attiecas uz prasībām. Pandektu sistēma- Hugo un Sanmari. Šai sistēmā tika iedalīta vispārējā daļa (aplūkotas vispārējās tiesību normas, kas attiecas uz civiltiesību sistēmu kopumā), bet pārējās sadalītas sevišķās daļās (mantošanas ties., saistību ties uc.).
5. Civiltiesību avoti. Civiltiesību avoti – tās formas kurās izpaužas civiltiesiskās normas (normatīvie akti, paražu tiesības, tiesu nolikumi, tiesību zinātnes doktrīnas) Tiek iedalītas 2. Grupas: 1)formālie – kur ārēji izpauž tiesību formas; 2) materiālie – taisnīgums, morāle, griba, doktrīna, tiesu prakse un paražas. Vispārējas tiesību normas ir pretrunā ar speciālajām tiesību normā ir uzskatāms par spēkā esošām ciktāl to ierobežo speciālā likuma, speciālā tiesību norma.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −13,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1159354
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties