Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:473747
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.CT tiesu sistēmā: CT regulēšanas priekšmets, metode, funkcijas, principi. CT zinātne ir mācība par spēkā esošām normām, kas regulē pareizu uzvešanos starp personām. CT iedalās publiskās un privātās tiesībās. Publiskās tiesībās viena atsevišķa persona figurē kā sociālā organisma sastāvdaļa. Privātās tiesībās - kā patstāvīgs tiesību subjekts. CT ir tiesību nozare, kas regulē mantiskās attiecības starp personām kā patstāvīgiem un likumdošanas ietvaros rīcības brīviem tiesību subjektiem. Mantiskās attiecības rodas un pastāv sakarā ar materiālo labumu piederību, apgrozību un lietošanu. Personiskās nemantiskās attiecības rodas un pastāv sakarā ar nemantiskajiem labumiem. Savukārt šī attiecības var iedalīt 2 veidos: personiskās nemantiskās attiecībās, kas saistītas ar mantiskajām attiecībām, kuru pamatā ir nemantisks labums, kas pieder konkrētai personai, taču šai personai ir iespēja saņemt atlīdzību par minētā labuma izmantošanu, kas nosaka šo saistību ar mantiskajām attiecībām; un personiskās nemantiskās attiecības, kas nav saistītas ar mantiskajām attiecībām, kuru pamatā ir nemantiskie labumi, kas pieder konkrētajai personai un kuri nav atsavināmi. Civiltiesiskās regulēšanas metode ir tiesisko paņēmienu un veidu kopums, kuru lieto CT priekšmeta regulēšanai. Lai atšķirtu šo metodi no citu tiesību nozaru regulēšanas metodēm, tai var izdalīt šādas būtiskas pazīmes: 1)CTA dalībnieku tiesiski vienlīdzīgais stāvoklis, viena persona CTA nevar vienpusēji diktēt savu gribu otrai personai. 2)CTA dalībniekiem ir rīcības brīvība likumdošanā noteiktajos ietvaros izvēlēties savas uzvedības veidu un noteikt tās saturu. Civiltiesiskās regulēšanas metode dod iespēju izmantot tiesisku darījumu kā CTA rašanās pamatu. 3)Īpaša civiltiesisko strīdu izšķiršana un civilo tiesību aizstāvēšanas kārtība. CT principi: 1)CT subjektu tiesiska vienlīdzība; 2)privātīpašuma neaizskaramība; 3)līguma brīvības princips; 4)uzņēmējdarbības brīvība; 5)intelektuālā īpašuma neaizskaramība.

2.CT attiecību izpratne, saturs un veidi. Tiesiskās reglamentācijas rezultātā mantiskās un personiskās nemantiskās attiecības sabiedrībā iegūst CTA formu. Civiltiesiskās normas iedarbojas uz personām nevis tieši, bet caur CTA, jo civiltiesiskās normas attiecas uz personu atkarībā no tā, kādā CTA šī persona ir iesaistījusies. Ja rodas kāda mantiskā vai personiskā nemantiskā attiecība, nepieciešams noteikt tās piederību normatīvajos aktos paredzētajam CTA veidam, lai uz to attiecinātu atbilstošas civiltiesiskās normas. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −21,12 €
Materiālu komplekts Nr. 1193211
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties