Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:407643
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt


50. Uzņēmējdarbības subjekti, formas. Ud ir ilgstoša vai sistemātiska ekonomiskā darbība un kapitāla ieguldīšana, kas vērsta uz preču ražošanu, realizāciju un darbu izpildi, tirdzniecību, pakalpojumu sniegšanu nolūkā iegūt peļņu. UD subjekti var būt gan fiziskas, gan juridiskas personas. Fiziskām un juridiskām personām, valstij un pašvaldībām ir tiesības brīvi izvēlēties uzņēmējdarbības formas, kas nav pretrunā ar likumu. Pašlaik ir 13 uzņēmējdarbības formas. UD formas ir: 1.individuālais uzņēmums; 2. zemnieku vai zvejnieku saimniecība; 3.Valsts un pašvaldību uzņēmumi; 4. Sabiedrisko un reliģisko organizāciju uzņēmumi; 5. Līgumsabiedrības; 6.Līgumsabiedrība ar pilnu atbildību; 7.Komandītsabiedrība; 8.Statūtsabiedrības 9. SIA; 10.Akciju sabiedrība; 11. Sabiedrības ar papildu atbildību 12. Ārvalstu, to fizisko un juridisko personu uzņēmumi un kopuzņēmumi; 13. Paju sabiedrības Pašlaik notiek pāreja no vecās komerctiesību sistēmas un jauno. Pāries uz 5 UD formām: Individuālais komersants; SIA; A/S; Pilnsabiedrība; Komandītsabiedrība.

48. Privātā testamenta spēks un drošība nav tik liela kā publiskam testamentam. Lai privātais testaments būtu spēkā, ir jābūt pārliecībai, ka to ir taisījis mantojuma atstājējs un tas pareizi izteic viņa pēdējo gribu. Ja publisks testaments kaut kādu iemeslu dēļ zaudē sava publiskā testamenta spēku, tas nezaudē savu spēku kā privātais, ja vien ir ievēroti visi privātā testamenta taisīšanas noteikumi. Pieaicinot vismaz divu ticamus lieciniekus. Izņēmums ir 451.pantā minētais nosacījums: Ja testators visu testamentu pats uzrakstījis un parakstījis, tad tas ir spēkā arī bez lieciniekiem. Likums neaizliedz par šo pakalpojumu dot kādu atlīdzinājumu, tomēr šajā gadījumā nevar runāt par brīvu gribu. Liecinieki nevar būt radinieki mantiniekiem, taču viņi var būt radinieki savā starpā. Liecinieki neapliecina testamenta saturu. Viņi apliecina, ka testators ir tas, par ko uzdodas. Ja testators vēlas, viņi var apliecināt arī testamenta saturu. Testatoram nav obligāti pašam jāraksta, bet ogligāti pašam jāparakstās. Mājās taisītu testamentu var aiznest glabāt pie notāra vai pagastā, tad tas kļūst par publisko testamentu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −10,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1112724
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties