Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:298026
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tiesību subjekti parastā izpratnē ir fiziskas un juridiskas personas, kuras lielākā vai mazākā mērā ir apveltītas ar tiesībspēju un rīcībspēju.
Ar fizisku personu saprot cilvēku, neatkarīgi no viņa tiesībspējas un rīcībspējas pakāpes. Daudz sarežģītāk ir izprast juridisko personu, jo šajā sakarā pastāv ļoti daudz definīciju un arī uzskatu, kas ir juridiskā persona. Tradicionāli ir pieņemts, ka juridiska persona ir kaut kāds organizatorisks veidojums, kura ir tiesiski patstāvīga, tas ir, tiesībspējīga1 (Civillikuma 1406.un 1407. pants) taču šāds uzskats neatklāj īsto būtību un ir pārāk vispārināts. Tādējādi, vēl joprojām juridiskas personas noteikšanai izmanto raksturīgākās pazīmes.

Galvenokārt, tās ir:
1)nošķirta manta – pamatkapitāls;
2)tālejošs, laika ziņā nepārskatāms mērķis;
3)reģistrācija Uzņēmumu reģistrā.
Izdala vēl citas pazīmes. Tādas kā spēju patstāvīgi atbildēt par savām saistībām, patstāvīgi iesaistās civiltiesiskajā apgrozībā savā vārdā, veido organizatorisko vienību u.c. Piemērojot praksē šīs pazīmes, var noteikt, vai darījums ir slēgts ar kādu juridisko personu, kura pati par savām saistībām atbildēs ar norobežoto mantu – pamatkapitālu, vai arī ar nejuridisko veidojumu, tādu kā līgumsabiedrības, komandītsabiedrības vai līgumsabiedrības ar pilnu atbildību, kurās visi dalībnieki uzņemas pilnu un solidāru atbildību ar savu īpašumu. Izņēmums ir komanditsabiedrības, kurās līdzās dalībniekiem ar pilnu atbildību – komplementārajiem dalībniekiem, piedalās arī tādi dalībnieki, kuri atbild tikai ar savu iemaksas apmēru – komanditdalībnieki.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1140041
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties