Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:653641
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

37. PIERĀDĪŠANAS JĒDZIENS UN ĪPATNĪBAS CIVILPROCESĀ.
Pierādījumi ir ziņas, uz kuru pamata tiesa nosaka tādu faktu esamību vai neesamību, kuriem ir nozīme lietas izspriešanā.
Pienākums pierādīt un iesniegt pierādījumus
Katrai pusei jāpierāda tie fakti, uz kuriem tā pamato savus prasījumus vai iebildumus. Prasītājam jāpierāda savu prasījumu pamatotība. Atbildētājam jāpierāda savu iebildumu pamatotība.
Pierādījumus iesniedz puses un citi lietas dalībnieki. Ja pusēm vai citiem lietas dalībniekiem nav iespējams iesniegt pierādījumus, pēc viņu motivēta lūguma tos izprasa tiesa.
Pierādījumus iesniedz ne vēlāk kā septiņas dienas pirms tiesas sēdes, ja tiesnesis nav noteicis citu termiņu pierādījumu iesniegšanai. Lietas iztiesāšanas laikā pierādījumus var iesniegt pēc puses vai citu lietas dalībnieku motivēta lūguma, ja tas nekavē lietas iztiesāšanu vai tiesa savlaicīgas pierādījumu neiesniegšanas iemeslus atzinusi par attaisnojošiem, vai pierādījumi ir par faktiem, kuri kļuvuši zināmi lietas iztiesāšanas laikā. Tiesas lēmums par atteikšanos pieņemt pierādījumus nav pārsūdzams, bet iebildumus par to var izteikt apelācijas vai kasācijas sūdzībā Ja tiesa atzīst, ka par kādu no faktiem, uz kuriem pamatoti puses prasījumi vai iebildumi, nav iesniegti pierādījumi, tā paziņo par to pusēm un, ja nepieciešams, nosaka termiņu pierādījumu iesniegšanai.
Tiesa pieņem tikai tos pierādījumus, kuriem ir nozīme lietā.
Tiesa pieļauj tikai likumā noteiktos pierādīšanas līdzekļus.
Ja tiesa atzīst kādu faktu par vispārzināmu, tas nav jāpierāda.Fakti, kas nodibināti ar likumīgā spēkā stājušos spriedumu vienā civillietā, nav no jauna jāpierāda, iztiesājot citas civillietas, kurās piedalās tās pašas puses.Pusei nav jāpierāda fakti, kurus šajā likumā noteiktajā kārtībā nav apstrīdējusi otra puse.

38.PIERĀDĪŠANAS PRIEKŠMETS CIVILLIETĀS.
Secinājumus par lietas būtību tiesa nevar izdarīt, nenoskaidrojot, vai ir noticis tiesību aizskārums un iestājušās juridiskas sekas. To var panākt, pamatojoties uz pierādījumiem un pierādīšanu. Pierādīšana ir stingri reglamentēts process ar noteiktām prasībām. Pierādīšanas priekšmets- kas jāpierāda.

57. PIERĀDĪJUMU NODROŠINĀŠANA.
Pierādījumu nodrošināšana- savlaic;iga tādu ziņu par faktiem nostiprināšana likumā noteiktajā kārtībā, kuri var būt par pierādījumu lietā.
Saskaņā ar likumu jebkura persona var lūgt tai nepieciešamos pierādījumus nodrošināt. Tas notiek tādā gadījumā, ja vēlāk pierādījumu iesniegšana var būt apgrūtināta vai neiespējama.
Pieteikumu par pierād.nodroš.var iesniegt gan līdz lietas ierosināšanai tiesā, gan arī lietas izskatīšanas laikā. Pierādījumus līdz lietas ierosināšanai tiesā nodrošina tā pilsētas(rajona) tiesa, kuras darbības teritorijā atrodas pierādījuma avots, bet pēc lietas ierosināšanas tiesā- tā tiesa, kas izskata lietu.
Pierād. nodroš. nepieciešama konkrētai lietai, kura tiks ierosināta un izskatīta tiesā. Pieteikumu izskata tiesas sēdē 10 dienu laikā no tā saņemšanas. Šīs tiesas sēdes protokolu un materiālus, kas savākti, nodrošinot pierādījumus, glabā, līdz tos pieprasa tiesa, kas lietu izskata.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −12,27 €
Materiālu komplekts Nr. 1192336
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties