Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:846683
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pirms pāriet pie dotās esejas tēmas izklāstīšanas, vispirms gribētos definēt, kas tad ir tas civildienests. Taču vēl pirms tam, vajadzētu pateikt, ka civildienests ir svarīga institūcija, kas ir visas valsts pārvaldes sistēmas neatņemama daļa.
Valsts pārvalde ir izpildvaras administratīvais instruments, ar kura palīdzību Ministru kabinets īsteno Satversmē un likumos noteiktās funkcijas. Valsts pārvalde, kā institūcija, ietver Ministra kabineta izveidotas, hierarhiski organizētas valsts pārvaldes institucionālās sistēmas ar likumā noteiktām darbības procedūrām un profesionālu, valdībai lojālu personālu, kas īsteno likumdevēja un valdības noteiktus uzdevumus. Valsts pārvaldes sistēma ietver sevī visas ministrijas un citas MK izveidotas iestādes, kas īsteno valsts varu – izstrādā valsts politiku un normatīvo aktu projektus, organizē valsts funkciju un politisko lēmumu izpildi un kontrolē likumu izpildi, kā arī sniedz publiskos pakalpojumus. Valsts pārvaldei ir jābūt spējīgai elastīgi reaģēt uz pārmaiņām sabiedrībā un pasaulē un pieskaņot savas struktūras, procedūras un darbības mērķus mainīgajiem apstākļiem.
Stabila valsts pārvaldes darbība ir saistīta gan ar pēctecības nodrošināšanu valdības vai ministra maiņas gadījumā, gan ar garantiju, ka valsts pārvaldes funkcijas, kuras nepieciešamas valsts kā institūta efektīvai pastāvēšanai, tiks īstenotas un valsts mērķi sasniegti.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties