Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:206274
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pieņemot, ka cilvēka izcelšanos izskaidro Dārvina teorija, jāteic, ka cilvēks ir no dabas radies un jau pašos pirmsākumos tam ar dabu bijis visciešākais kontakts. Tādēļ rodas jautājums par cilvēka ietekmi uz dabu.
Pirms Neolītiskās revolūcijas (pārejas no vācēju sabiedrības uz zemnieku, lopkopju sabiedrību) cilvēka kaitējums dabas resursiem bija niecīgs, bet iemācoties izmantot dabas resursus, apstrādāt metālus un fenomenāli attīstot tehniku un tehnoloģijas, cilvēks ne vien kļuva par biosfēras līderi, bet arī aizvien vairāk sāka patērēt dabas resursus un sāka tai kaitēt.
Par šī referāta prioritāti esmu izraudzijies aplūkot daļu negatīvu gadījumu, kad pie dabas pārmaiņām vainojams cilvēks, jeb antropogēnās vides mūsdienās.


Dabas resursu izsīkšana

Mūsdienas no aizvēstures galvenokārt atšķiras ar to, ka mūsdienās aizvien vairāk dabas resursu tiek izmantoti cilvēku dzīves apritē. Mainijies ne vien izmantojamo dabas elementu daudzums un dažādība, bet arī temps, kas tad arī rada problēmas. Daudz izmantojamie resursi ir neatjaunojami vai atjaunojas ļoti lēnos tempos.

Zeme
Dabas nozīmīgākais elements ir zeme, kas mūs apgādā ar dzīves vietu, augiem, dzīvniekiem un citām vitāli nepieciešamām lietām. Ir tikai pašsaprotami, ka zeme kļūs par pirmo antropogēnās vides izpausmi. Šo faktu pierāda pasaules zemes fonda struktūra. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1138576
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties