Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Cilvēktiesību aizsardzības institūcija - Cilvēktiesību aizsardzības birojs

     

    Konspekts9 Tiesības

5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:854381
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Valstīs ar demokrātisku politisko iekārtu liela nozīme ir tam, kā un cik lielā mērā tiek ievērotas vispārējās cilvēktiesības. “ Cilvēka tiesību kā valsts un starptautisko tiesību attīstība ir cieši saistīta ar visas sabiedrības un tās demokrātisko institūtu vēsturi.”1 Lielākā daļa cilvēktiesību pamatprincipu, kas pastāv demokrātiskā sabiedrībā, ir radušies un pastāv jau kopš senās sabiedrības laikiem. Laika gaitā cilvēktiesības ir attīstījušās un pilnveidojušās, tādēļ mūsdienās tās ir katras demokrātiskas valsts neatņemama sastāvdaļa.
Cilvēktiesību aizsardzība ir kļuvusi par vienu no tiesiskas valsts svarīgākajiem principiem. Tas nosaka nepieciešamību nostiprināt šo principu visaugstākajā līmenī- valsts pamatlikumā.2
Ikviena demokrātiska valsts savā konstitūcijā satur nodaļu, kurā ir norādītas cilvēka pamattiesības. Arī Latvijas Republikas Satversmē, kopš 1998. gada 6. novembra, ir iekļauta nodaļa par cilvēka pamattiesībām.
Lai veicinātu cilvēka un pilsoņa pamattiesību un pamatbrīvību ievērošanu, Latvijas Republikā ir izveidots un pastāv Valsts cilvēktiesību birojs.
Patstāvīgā darba tēmu esmu izvēlējusies, lai iepazītos un tuvāk izpētītu Valsts cilvēktiesību biroja struktūru un kompetenci. Saistībā ar to, iepazīties arī ar tādu cilvēktiesību aizsardzības institūciju kā ombudsmens, kas savā būtībā ir līdzvērtīgs Valsts cilvēktiesību birojam. Tajā pašā laikā, lai novērtētu to, cik svarīgs ir pats cilvēktiesību princips un būtība mūsu valstī un citur pasaulē.
Patstāvīgā darba mērķis un uzdevums ir izanalizēt Valsts cilvēktiesību biroja kā galvenās cilvēktiesību aizsardzības institūcijas struktūru un darbības kompetenci. Darba noslēgumā dodot kodolīgu galveno pamatprincipu uzskaitījumu.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1145001
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties