Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:955853
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Antīkais laikmets. Cilvētiesību pamatjēdzieni parādās jau Bībelē, Vēdās, Babilonijas Hammurapi kodeksā, Korānā, Konfūcija un Platona darbos. Piem., Vecajā Derībā atrodamas tiesības uz dzīvību aizlieguma formā – “Tev nebūs nokaut”. Arī tradīcija dot bēgļiem patvērumu baznīcās un sinagogās tiek praktizēti arī mūsdienās un nevainīguma prezumpcija bija ietverta jau senajos jūdu likumos.
Jaunie laiki un apgaismība. “Dievišķās tiesības” nomaina dabiskās tiesības. Līdz pat viduslaikiem tika uzskatīts, kad karalis ir Dieva vietnieks zemes virsū un viņam pieder neierobežota vara. “Dievišķās tiesības”savu kulmināciju sasniedza viduslaikos, kad uz tām sāka pretendēt Romas pāvesti. Dabisko tiesību periods sākās ar pilsoņu karu Anglijā 17.gs., pēc kura Anglijas Parlaments pirmo reizi visas Eiropas vēsturē notiesāja un ar nāvi sodīja savu karali. Sāka attīstīties ideja, ka bez cilvēka fiziskā ķermeņa viņam pieder arī tiesības, kas morāli viņu aizsargā ne tikai no otra cilvēka agresijas, bet arī no valsts varas, kuras pakļautībā cilvēks dzīvo. 17.-18.gs. tiek noformulētas dabiskās cilvēktiesības (tiesības uz dzīvību, brīvību, īpašumu u.c.), taču nav skaidrs, kā tās ievērot.
Dokumentos pirmie cilvēktiesību formulēumi parādās 1215.gadā ar Anglijas Lielo brīvības hartu, kas ierobežoja karaļa varu un tika attiecināta arī uz aristokrātiem. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1165136
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties