Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:166295
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.07.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

‘’Tu esi būtne pati par sevi; dabiskais, nesamākslotais cilvēks nav vairāk nekas kā tāds nabags, kails, divspīļu dzīvnieks, kāds tu esi,’’ par viltības upura kārtā kritušo Edgaru atzina karalis Līrs, kas savu apzināti neredzīgo acu dēļ, padodamies daiļrunības pušķotiem solījumiem un vien tēlotai uzticībai, pats pārsteidzās centienos slāpēt sevī samilzušās sāpes līdz ar nožēlu, attopoties ārprātībā. Jo, kuru gan mēs saucam par vājprātīgo? Kas gan ir ārprātīgais? Domāju, tas ir kā vientuļnieku pulka ģenerālis, garīgā bezkontakta stāvoklī spēdams pastāvēt tikai ārpus sabiedrības un, šķiet, būdams visai vājās saitēs ar pārējo pasauli.
Diezgan ticams liekas pieņēmums, ka ne vien Šekspīrs, bet teju ikkatra personība zemapziņā alkst pēc kādas traģiskas dzīves sastāvdaļas. Cilvēks kā būtne, liekas, vienmēr meklēs ideālo līdzsvara punktu uz šūpolēm, kurām it kā vienu pusi novelk kopdzīves svaru kauss, taču otru atspēko vientulības. Mēs neapšaubāmi nespētu izdzīvot un gādāt par sevi pilnīgi vieni, turpretī tieši ģimenēs, pāros, draugu lokā savstarpējo atšķirību dēļ dzimst naids un noslēpumi, kas vedina atsvešināties. Tomēr vientulība patiesi ir kā pavediens ar diviem galiem; to var raut katrs uz savu pusi, to var, otram karājoties tālākajā galā, pavilkt atpakaļ - sev tuvāk.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1373201
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties