Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:831808
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nozieguma atklāšanas un izmeklēšanas procesā samērā bieži jānoskaidro cilvēka personību, izmantojot ziņas par viņa ārienes pazīmēm.
Tādēļ katram policijas darbiniekam jāprot praktiski iegūt šo informāciju, pareizi un viennozīmīgi to fiksēt un efektīvi pielietot kriminālistikas izstrādātos līdzekļus, paņēmienus un metodes, lai ziņas par meklējamās vai noskaidrojamās personas ārienes pazīmēm izmantotu kriminālmeklēšanā un pirmstiesas izmeklēšanā.
Kriminālistikā šo zināšanu kopums veido īpašu nozari – mācību par cilvēka ārienes pazīmēm – habitoloģiju (no latīņu valodas vārda habitus – izskats, veidols, loģij - mācība).
Tās jēdzienu var definēt šādi: habitoloģija ir kriminālistikas nozare, kas pēta likumsakarības, pēc kurām veidojas informācija par cilvēka ārienes pazīmēm, un uz to izzināšanas pamata izstrādā šo pazīmju kvalifikāciju, kā arī līdzekļu, paņēmienu un metožu sistēmu to fiksācijai un izmantošanai noziegumu atklāšanā, izmeklēšanā un meklējamo personu atrašanā.
Par ārienes pazīmēm habitoloģija uzskata īpašības, kuras var uztvert cits cilvēks bez tehnisko līdzekļu izmantošanas un speciāli neapsekojot pētāmās personas ķermeni. No šī viedokļa dzerokļa trauma cilvēka žokli nav uzskatāma par viņa ārienes pazīmi, kaut arī tās nozīme, izdarot ekspertīzi personas identifikācijai pēc atrastā galvaskausa, ir ļoti liela. Turpretim priekšzobu vai acuzoba trūkums ir neapšaubāma ārienes pazīme. Arī specifiska smarža ir ārienes pazīme.
Habitoloģija pēta un izmanto daudzas cilvēka ārienes pazīmes, kurām piemīt dažādas īpašības. Tādēļ liela nozīme ir pareizai pazīmju klasifikācijai.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,20 €
Materiālu komplekts Nr. 1191074
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties