Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Cilvēces nākotes atkarība no mūsdienu un nākotnes zinātnes un kultūras tehniskās attīstības

     

    Konspekts6 Vēsture, kultūra

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:562855
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.uzdevums Aprakstiet šos atkarības mehānismus.
Lielas vērtības cilvēces nākotnē atstās kultūras un augstā zinātnes attīstība. Valsts mērķtiecīgi investē atsevišķās perspektīvās zinātnes nozarēs, īpaši atbalstot pētniecību un inovatīvu produktu prototipu izstrādi. Arī kultūrā uzņēmumi un organizācijas, cilvēkresursu vai mārketinga līmenī investē līdzekļus, jo ikvienas valstij ir nepieciešams saglabāt un attīstīt savu kultūras identitāti, vienlaikus veicinot cieņu pret citām kultūrām, sekmējot kultūru mijiedarbību un savstarpēju bagātināšanos. Tāpēc ir izveidojusies UNESCO konvencija, lai valstis pildītu iepriekšminēto funkciju. Zinātnes un tehnoloģiju attīstība veido zinātni, kā sabiedrības, ekonomikas un kultūras attīstības pamatu, nodrošinot zināšanu ekonomikas īstenošanu un ilgstošu tās izaugsmi. Zinātnes tehniskās attīstības galvenie virzieni ir jaunumi enerģētikā: hidroelektrostaciju (HES), termoelektrostaciju (TES), atomelektrostaciju (AES) attīstība un resursu izmantošana enerģijas iegūšanai. Mašīnbūvē visai nozīmīgi ir tas, ka fantastikas līmenī attīstās videi draudzīgu auto ražošana un tas ir solis ceļā uz globālās sasilšanas problēmu atrisināšanu. Informācijas tehnoloģiju (IT) jomā, kuras, pamatā ir datoru izmantošana informācijas glabāšanai, aizsardzībai, apstrādei, pārsūtīšanai un iegūšanai jebkurā vietā un laikā. IT ir liela loma cilvēku dzīvēs, kas palīdz sasniegt lielus panākumus cilvēces attīstībā.
Enerģētika ir mūsdienu un nākotnes sabiedrības eksistencei nozīmīga zinātne un pasaules saimniecības pamats, jo bez enerģijas nav iespējama neviena mūsdienīgas saimniecības nozares pastāvēšana un attīstība. Enerģētika būtiski ietekmē iedzīvotāju dzīves līmeni. Enerģijas izmantošana nepārtraukti pieaug. Tāpēc pieaug arī energoresursu patēriņš. Mūsdienās enerģijas ražošanai izmanto galvenokārt naftas produktus, dabasgāzi, ogles, kā arī kodolenerģiju un hidroenerģiju.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1115618
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties