Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:613719
Vērtējums:
Publicēts: 05.05.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

• Kādi faktori nosaka kartupeļu bumbuļos uzkrātās cietes masas daļu (%)?
Bumbu ķīmiskais sastāvs (cietes) ir atkarīgs no šķirnes, augšanas apstākļiem (klimatiskajiem, laikapstākļiem, augsnes veida, izmantotajiem mēslošanas līdzekļiem, audzēšanas lauksaimniecības tehnoloģijas), bumbuļu brieduma, glabāšanas laika un glabāšanas apstākļiem
• Nereti ir dzirdēts viedoklis, ka dzeltenīgas nokrāsas kartupeļu bumbuļi ir miltaināki – satur vairāk cietes.
Ka pastāv sakarība starp kartupeļa krāsu un cietes masas daļu tajā?
Ja koncentrēšanās kartupeļa ir lielāk tad kartupeļia ir gaišak
• Kuru no pētītajām kartupeļu šķirnēm ieteiktu izvēlēties lietošanai pārtikā? Kāpēc?
Es ieteiktu Impala šķirni, jo tajā ir daudz cietes.
Kartupeļu šķirnes, kas satur daudz cietes, ir drupatas. Ar šīm šķirnēm varat gatavot daudz .Tie ir vislabāk piemēroti kartupeļu biezenim, tos ir labi vārīt un cept cepeškrāsnī.

Secinājumi
Pēc eksperimenta veikšanas mēs redzējām, ka mūsu hipotēze tika apstiprināta, tā kā mēs izmantoju dažādu šķirņu kartupeļus, mēs ieguvām atšķirīgu šķīduma krāsu. Tas liek domāt, ka šajās šķirnēs atšķirīgs cietes daudzums

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties