Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:291897
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kartupelis satur daudz vērtīga, taču tajā ir arī vielas, kas ēdējam var būt kaitīgas, – tie ir glikoalkaloīdi. Glikoalkaloīdi ir toksiski savienojumi, kuru pārdozēšanas rezultātā var rasties slikta dūša, vemšana, caureja, vēdera krampji vai galvassāpes. Ir arī smagāki gadījumi, pat nāve.
Iesakām uzturā lietot arī kartupeļu sulu. Kartupeļu sula attīra organismu, ārstē kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlu, gastrītu, hipertoniju, veicina brūču dzīšanu.

Rezultātu izvērtēšana.
Dzeltenās krāsas kartupeļos- Vineta un Resurss, ir vairāk cietes masas nekā sarkanas krāsas kartupelī Resurss. Veicot šo eksperimentu , tas tika pieradīts- Vineta un Resurss šķirnes kartupeļa sulas iekrāsojas tumšākā krāsā nekā Resurss kartupeļa sula.

Secinājumi.
Laboratorijas darbs apstiprināja mūsu pieņemto hipotēzi- dzeltenās krāsas kartupeļos ir vairāk cietes nekā citu krāsu kartupeļos. Tika praktiski pierādīts tas, ka dažādas šķirnes kartupeļos ir atšķirīga cietes masas daļa.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties