Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:432399
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lietderīgākas ir tādas koncepcijas, kurās tiek izmantotas bērna spējas un kuras ļauj iemācīties labāk atpazīt savu kustību iespējas, izmantot un paplašināt tās atbilstoši bērna augošai interesei par apkārtējo vidi.
Ņemot vērā, ka bērniem ar cerebrālo trieku agrīno bojājumu dēļ ir pavisam īpaša kustību stratēģija un viņa motorā attīstība veic apkārtceļus, šiem mazuļiem ir nepieciešama fizioterapijas aprūpe un atkarībā no ierobežojuma formas arī īpaši tehniski palīglīdzekļi. Bieži tam ir nepieciešami tādi kompensējoši palīglīdzekļi kā šinas un sēdēšanas vai stāvēšanas palīgierīces. Dažreiz bērni ar noteiktām cerebrālās triekas formām ir jāvertikalizē, jo viņu kustību iespējas horizontālā pozā ir daudz mazākas nekā vertikālā. Tāpēc mākslīgā vertikalizēšana, par kuru var sākt domāt tikai otrajā un trešajā dzīves gadā, bērnam var palīdzēt. Tā dod iespēju ne tikai daļēji pārvarēt bloķējošo spastisko kustību paraugu, bet arī iespēju jaunu iemaņu apguvei.
Zīdainis, kura muskulatūras sasprindzinājums ir ļoti spēcīgs, viegli spēj kustināt rokas un plaukstas, ja viņu noliek uz sāniem vai drošā, pussēdus visaptveroši balstītā pozā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties