Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:426408
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Anotācija    3
  Parīze    4
  Venēcija    5
  Roma    6
  Varšava    7
  Brisele    8
  Vīne    9
  Prāga    10
  Budapešta    11
  Pēterburga    12
  Londona    13
  Oksforda    14
  Ņujorka    15
  Vašingtona    16
  Čikāga    17
  Mehiko    18
  Kito    19
  Riodežanero    20
  Buenosairesa    21
  Jeruzaleme    22
  Adena    23
  Dubaija    24
  Isfahāna    25
  Katmandu    26
  Ranguna    27
  Kualalumpura    28
  Honkonga    29
  Pekina    30
  Tokija    31
  Kioto    32
  Sidneja    33
  Melburna    34
  Tunisa    35
  Kaira    36
  Asuāna    37
  Keiptauna    38
  Nobeigums    39
  Izmantotā literatūra    40
Darba fragmentsAizvērt

Parīze un tās bulvāris
Mūsdienu Francijas galvaspilsētas vizuālajam tēlam pamats likts 19.gadsimtā.
Henriks Heine rakstīja: „Ir tik brīnišķīgi, ir tik jauki dzīvot Sēnas krastā Parīzes pilsētā,” bet Ernestam Hemingvejam šī pilsēta bija „ svētki visai dzīvei”. Neviena cita Eiropas pilsēta netiek tik pārmērīgi mīlēta kā Parīze, jo neviena cita nav tik piemērota bēgšanai no ikdienas. No slavenas operas izrādes apmeklējuma līdz piknikam pie Sēnas, no pusdienām alus zālē Brasserie Lipp līdz saules staru izbaudīšanai uz Svētās Sirds bazilikas (Sacre-Coeur) kāpnēm – šādas un līdzīgas baudas dāsni piedāvā pilsēta.
Daudz ko piedzīvojis arī tuvējais latīņu kvartāls. Šaurajās ieliņās apkārt Sorbonnai allaž valdījis opozicionārs noskaņojums. Piemēram, tam ir 1968. gada studentu nemieri. Sava dzīves filozofija ir Rive Gauch, Sēnas Kreisajam krastam, savukārt tuvējā Monparnasas kvartālā, kas lepojas ar smalkām ielām un leģendāro restorānu „La Coupole”, valda savi likumi.
Labā krasta ievērojamākais objekts ir Luvra – bijušās karaļa varas simbols. Pilī, kas pēc revolūcijas pārtapa par muzeju, pašlaik glabājas aptuveni 400 000 vērtīgu mākslas darbu, tādu kā „Džokonda” jeb „Mona Liza”. No Luvras pa Tilerī dārziem var nokļūt līdz Konkordijas laukumam. Pēc Bastīlijas ieņemšanas to sāka saukt par Revolūcijas laukumu; tajā tika novietota Giljotīna, zem kuras zaudēja dzīvību vairāk nekātūkstoš dižciltīgo, to vidū arī Marija Antuanete. No šejienes pa taisnu ceļu (ja ir vēlēšanās, iegriežoties Elizejas lauku dārgajos veikalos) var nonākt līdz Triumfa arkai, kas celta par godu Napoleonam, viņu uzvarai kaujā pie Austerlicas.
Kvartāls, kas sniedz nojausmu, kāda Parīze izskatījusies kādreiz, ir izcili atjaunotais Marē ar saviem veikaliem, pagalmiem, bet arī ar pilīm, ar eleganto Vogēzu laukumu (Place des Vosges). Tik bieži daudzinātā dzīves dažādība rodama arī Monmartrā, it īpaši, ja iet kājām ar mērķi atklāt un iepazīt. Srtāvās, pakāpeniski kalnup vedošās ielas ar sakņu veikaliem, bāriem un cepuru darbnīcām aicina uz Mocekļu kalnu ( Mont du Martyre), kura virsotnē spoži balta mirdz Svētās Sirds bazilika – vieta, no kurienes paveras visskaistākais lakats uz pilsētu un kura ir arī jaunatnes tikšanās punkts. Dzīva rosība valda Tertras laukumā, kas ir gleznotāju oāze. Tuvējā Moulin Rouge, visās krāsās virmojošais kabarē, kurā savulaik anrī Tulūzs – Lotreks gleznoja kankāna dejotājas, atgādina par to, ka senāk viss kalns bija „nosēts” ar dzirnavām.
Visbeidzot jāapmeklē arī Sēna un tās abas salas. Pie tām nokļūst pa eleganto jauno tiltu (Pont Neuf). Uz sitē salas atroda Dievmātes katedrāle, Tiesu pils un brīnumainais Dofina laukums. Ar savu šarmu apburs arī mazāk pazīstamā Sv. Luija sala (Ile St. Louis). Tā, tāpat kā pati Parīze, modina ilgas pat vēl nešķiroties no tās.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-3,80 €
Materiālu komplekts Nr. 1122448
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties