Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:784424
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Konstrukcija    4
  Secinājumi    12
  Izmantotā literatūra    13
Darba fragmentsAizvērt

Automobiļu stāvbremzes parasti sastāv no kabeļa (parasti regulējamu garumu), kas ir tieši saistīts ar bremžu mehānismu vienā galā, un no otra gala zināma veida svira. Sviras konfigurācija visbiežāk ir ar rokturi(līdz ar to rokas bremzes nosaukums), kas atrodas uz grīdas starp vadītāja un priekšējā pasažiera sēdekļiem, bet retāk atrodas stūres apakšējā daļā uz kontrolmērinstrumentu paneļa netālu no stūres rata kolonnas vai starp vadītāju un tā durvīm. Alternatīva ir ar kāju darbināma stāvbremze - ar pēdu darbināmais pedālis atrodas vadītāja kāju priekšā pa kreisi neatkarīgi no citiem pedāļiem.
Tradicionālā stāvbremze salīdzinājumā ar kāju darbināmo stāvbremzi ir noderīga arī citās situācijās. Rokas bremzes var izmantot kā palīdzību uzsākot braukšanu no stāvas nogāzes automašīnās ar manuālo pārnesumkārbu. Turklāt ārkārtas situācijā centralizēti novietots rokturis (bet ne paneļa montētiem tipa rokturiem), rokas bremzi viegli var aktivizēt vadītājs vai arī pasažieris (piemēram, ja vadītājs ir bijis bezsamaņā). No otras puses, ja stāvbremze atrodas netālu vadītāja durvīm, tā ievērojami palielina iespēju ātri apstādināt brīvi slīdošu automašīnu bez vadītāja. Abas rokas bremzes atrašanās vietas ir ērtas braukšanas uzsākšanai pagriezienos, kad atlaišanas poga ir nospiesta, lai novērstu bremžu fiksēšanos; tas ir ļoti grūti ar kāju darbināmo stāvbremzi. Stāvbremzes pedālis galvenokārt atrodas amerikāņu automašīnās, jo daudzas amerikāņu automašīnas sākotnēji bija ar priekšējo sēdekļu rindu, padarot centrālo rokturi neiespējamu. Tā kā citu ražotāju automašīnās galvenokārt priekšējās rindas sēdekļi ir atsevišķi, tad šīs automašīnas bieži ir aprīkots ar sviru starp sēdekļiem. Traktoriem un kravas auto sviras novietojums var atšķirties atkarībā no ražotāja modeļa un specifikācijas. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1122911
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties