Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:784413
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Dažādas rīcības1
Visi Beļģijas iedzīvotāji sarokojas ar visiem gan istabā, gan ofisā, gan ierašanās gadījumā, gan arī izbraukšanas. Tuvāki paziņas var noskūpstīt vai apskaut.
Kā apmeklētājam, ja ir jautājums, vajag kratot roku visiem. Pietiek, ja īsi pakrata roku, bet ir svarīgi uzturēt stabilu acu kontaktu. Vīrieši ir pārliecinātāki, ja viņi stāv kājās, kad tiek izsaukti. Lai izvairītos no iespējamā apmulsuma, nekad nevajadzētu skūpstīt vai apskaut darījumu partneri.
Kad sarunājas ar citu personu, runāt ar savu roku kabatā tiek uztverts kā signāls slikts tikumam. Vajadzētu mēģināt izvairīties no žestiem. Laba poza sarunājoties tiek uzskatīta par ļoti nozīmīgu.
Beļģi nav nervozi cilvēki, bet tie sagaida noteiktu, pieklājīgu uzvedību:
Žāvas uzskata par rupjām;
Izmantot zobu bakstāmos ir sociāli nepieņemami;
Izmantojot tikai rādītājpirkstu uz brīdi, tiek uzskatīts rupji (vajadzētu izmantot visu roku);
Košļājamā gumija tiek uztverta kā vulgāra;
Aiztikt degunu tiek uzskatīta par nepieņemamu.

Ja uzturas Beļģijas viesnīcā, var palūgt atstāt savu pasi pie administratoriem, kamēr vajadzīgās formalitātes pie dokumentiem tiek pabeigtas. Ja būs nepieciešama pase pašam, ir jāinformē administrators. Taksometri, bāri, restorāni u.c. ietilpst maksā par pakalpojumu, kas ir viesnīcas rēķinā.

Citi noteikumi2
Beļģijas tiesību aktos ikvienam tiek veikta zināma veida identifikācija visu laiku. Līdzi jānēsā personu apliecinoši dokumenti.
Ceļa noteikumi ir stingri un precīzi piemēroti. ”Ātruma slazdi” ir ikdienišķa parādība un soda naudas par ātruma pārsniegšanu ir ļoti lielas. Ārvalstu vadītājiem ir jāmaksā uz vietas, bet ja nevar, tad transportlīdzeklis var tikt konfiscēts.
Tiek veiktas biežas alkohola pārbaudes, maksimāli 0,22 mg / l (0,5 promile) ir atļauta, bet alkohola reibumā esošie autovadītāji saskaras ar lielu naudas sodu atkarībā no intoksikācijas pakāpes un, iespējams cietumsodu (atsevišķos gadījumos autovadītāja apliecība var tikt konfiscēta nekavējoties).
Izmantojot mobilo tālruni braukšanas laikā nav atļauta, un būs jāmaksā naudas sods (izmantot "brīvroku" aprīkojumu ir atļauts).
Tramvaji ir prioritāte pret visiem pārējiem satiksmes līdzekļiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties