Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:859288
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.05.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Veiklība – īpašība, no kuras atkarīgs ne vien kustības izpildes ātrums, bet arī tās precizitāte. Ar veiklību dažkārt tiek saprasta arī spēja apgūt jaunas kustības. Veiklībai ir ļoti liela nozīme bmx starta kustībā. Ir jāspēj salikt kopā ātruma, spēka un veiklības fiziskās īpašībās 1 sekundes laikā, kā arī katru reizi ir dažādi traucējošie faktori, kas ietekmē kustības rezultātu, piemēram – vējš, lielas skaņas no skatītājiem tribīnēs, putnu kaucieni, satraukums, sacensību stress, u.t.t. Starta kustībā, kas ilgst tikai dažas milisekundes, ir jāspēj savienot dažādas kustības, kas ir - jāpaspēj nokoncentrēties un attiecīgi reaģēt uz doto signālu – vai nu tas ir luksafors vai skaņas signāls, lai rata ritenis būtu maksimāli tuvu barjerai. jāizkustina pleci noteiktajā virzienā, jāizkustina gurni noteiktajā virzienā, jāpaspēj īstajā brīdi likt visu savu spēku minienā, un svarīgi pieminēt, ka šeit ļoti svarīga ir arī miniena tehnika, kas piemīt tikai retajam bmx braucējam un ir ļoti grūti trenējama.
Bmx starta kustībā ir arī citi faktori, kas maina izkustēšanās ātrumu. Piemēram - pretestības spēki: smaguma, berzes, vides pretestības, inerces, elastīgās deformācijas spēks. Visbiežāk vērojama vienlaicīga vairāku pretestības spēku darbība.
Kādas ir visbiežākās kļūdas veicot bmx starta kustību? Apskatīsim 8. attēlu. Kā redzams, galva nav pāri barjerai (oranžā bultiņa kā ir, bet zilais aplis un līnija – kur galvai vajadzētu būt). Kā redzams, gurni nepieskaras stūrei, tātad kustība nav pilnīga. Ar dzelteno bultiņu var redzēt cik tālu gurniem vēl nepieciešama kustība, lai pieskartos stūrei. Pleci neiet vajadzīgajā virzienā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1391972
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties