Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:649251
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Likuma 14. pantā tiek precizēts, ka tikai līdz bilances datumam iegūto peļņu iekļauj finanšu pārskatā un aktīvs un pasīvs tiek novērtēti atsevišķi. Savukārt, 17. pantā par nākamo periodu izmaksām un posteņiem ir rakstīts, ka maksājumus, kuri veikti pirms bilances datuma un attiecās uz nākamajiem pārskatu gadiem, tiek norādīti pie nākamo periodu izmaksām un 19. pantā ir uzsvērts, ka dibināšanas un pētniecības izdevumi netiek iekļauti bilancē.
2016. gada 1. janvārī stājās spēkā Ministru kabineta noteikumi Nr. 775 “Gada pārskatu un konsolidēto gada pārskatu likuma piemērošanas noteikumi”, kuru 3. nodaļā “Kārtība, kādā finanšu pārskatā norāda notikumus pēc bilances datuma, grāmatvedības politikas maiņu, grāmatvedības aplēšu izmaiņas un kļūdu labojumus” tiek aprakstīts, ka labvēlīgi vai nelabvēlīgi notikumi pēc bilances datuma, kuri attiecās uz pārskata gadu tiek attēloti finanšu pārskatā, posteņos, kuri laboti vai jaunos posteņos. Gadījumā, ja notikumi neattiecas uz pārskata gadu, nepieciešamo informāciju pievieno finanšu pārskata pielikumā vai vadības ziņojumā. Ja ir pieņemts lēmums par sabiedrības darbības izbeigšanu, kas noticis gada pārskata veidošanas laikā, tad finanšu pārskatu sagatavo pēc 13. nodaļā minētās kārtības.
Bez minētajiem normatīvajiem aktiem, pastāv vēl vairāki, kuri nosaka kārtību, kādā tiek veikta grāmatvedība, bilances sastādīšana un peļņas vai zaudējuma aprēķins.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties