Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:969155
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.08.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pēc pārbraukšanas mājās, jau pirmajā dienā ieteicams jaundzimušo novannot. Pirmajā dzīves pusgadā mazo vanno katru dienu, otrajā pusgadā var vannot katru otro dienu. Vislabāk to darīt vakarā pirs ēdināšanas. Bērna vannošana ir gan higiēniska, gan norūdīšanas procedūra. Bez tam tā rada mazulim labsajūtu un pakāpeniski izkopj tīrības sajūtu. Jāapkopj arī bērna nagi.
Bērnu gulda savā gultiņā. Spilvena lietošana ir kaitīga, jo var radīt nepareizu mugurkaulāja izliekumu. Lai veicinātu bērna psihomotorisko attīstību, vēlams, lai bērna rociņas būtu brīvas un jau pirmajā dzīves mēnesī viņu guldinātu arī uz vēdera.
Lai bērns augtu vesels, viņa organisms labāk pielāgotos apkārtējās vides mainīgajiem apstākļiem un paaugstinātos organisma pretestības spējas pret slimībām, bērns ir jānorūda. Saprātīgai gaisa, ūdens un saules izmantosana mazuļa veselības nostiprināsanā ir milzīga nozīme. Pie svaiga gaisa mazulis radināms no pirmajām dzīves dienām
Zīdaiņi ir dzīvespriecīgi un bieži vien skaļi, taču neapšaubāmi dod priekšroku maigai aprūpei. Vairāk par visu viņi vēlas sajust drošību un atbalstu. Bieži vien viss, kas vecākiem ir vajadzīgs, ir iedrošinājums, ka viņi tiks galā ar jaunajiem pienākumiem. Tik ilgi kamēr mazulis ir apmierināts, labi ēd, guļ un dara visu, ko vien mazuļi dara, vecākiem nav pamata uztraukumam.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties