Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:428301
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

2. BĒRNU ATBALSTĪŠANA EIROPĀ
Vairākas ES dalībvalstis sākušas īstenot inovatīvas iniciatīvas. To vidū ir profilaktiska aprūpe, piemēram, regulāras bērnu veselības pārbaudes un bezmaksas dzemdību nami un bērnu slimnīcas, kā arī veselības konsultanti skolās, kas nodrošina vakcinēšanu, zobārsta pakalpojumus, konsultē par garīgo veselību, sniedz informāciju par atkarībām, palīdz seksuālās veselības un izglītības procesā un sekmē veselīgus ēšanas paradumus.
ANO Konvencija par bērna tiesībām ir palīdzējusi vairot zināšanas par to, cik svarīgas ir bērnu tiesības. Šobrīd patiešām vairākās dalībvalstīs bērnu tiesības aizsargātas ar tiesību aktiem vai administratīviem lēmumiem. Tomēr lielākajā daļā valstu vēl nav pietiekamas saskaņotības starp stratēģijām nabadzības novēršanai un bērnu tiesību politiku. Dažās dalībvalstīs vēl nepieciešams iedibināt bērnu tiesības uz pakalpojumiem un obligātajiem kvalitātes standartiem.
Somijā: visiem bērniem, kas jaunāki par skolas vecumu(7 gadiem), neatkarīgi no vecāku ienākumiem vai to stāvokļa darba tirgū ir individuālas tiesības uz pašvaldības bērnudārzu. Ģimenēm ar maziem ienākumiem šie pakalpojumi ir bez maksas.
Igaunijā: Nodarbinātām grūtniecēm ir tiesības uz grūtniecības un dzemdību atvaļinājumu un tiesības saņemt maternitātes pabalstu par šo laiku. Lai varētu saņemt pabalstu, ir jāuzrāda sertifikāts par grūtniecības un dzemdību atvaļinājumu, ko izsniedz ārsts. Maternitātes pabalstu maksā slimokase.
Ģimenes pabalstu veidi Igaunijā:
1.Bērna piedzimšanas pabalsts, kas ir vienreizējs pabalsts -5 000 EEK;
2. bērna pabalsts, kas ir ikmēneša pabalsts, parasti maksā no bērna dzimšanas līdz brīdim, kad viņš vai viņa ir 16 g.v., izņemot studentiem vidējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādes, kas saņem līdz 19 gadu vecumam - bērnu pabalsts EEK 150;
3. Bērna kopšanas pabalsts ir ikmēneša pabalsts, to maksā vienam no vecākiem, bērna kopšanas pabalsts ir EEK 1 200;
4. Bērns ir aizbildnībā vai audžu ģimeņu līgums ir stājies attiecībā uz to bērnu pabalsts ir EEK 3 000;
5. pabalstu vecākiem, ar septiņiem vai vairāk bērniem ir ikmēneša valsts pabalsts- EEK 2 640.
Lietuvā: Vienreizēju pabalstu, kas vienāds ar 11 pamata sociāliem pabalstiem (LTL 1 430) tiek maksāts par katru dzimušo bērnu. Šo pabalstu maksā arī par adoptētu bērnu, neatkarīgi no tā, vai šo pabalstu maksā arī par bērna dzimšanu.
Maternitātes pabalsts: Sievietes, kurām piedzimst bērns pēc 30 vai vairāk grūtniecības nedēļās saņem pabalstu par 126 kalendārajām dienām. Sievietes, kuras nav izmantojušas savas tiesības uz grūtniecības un dzemdību atvaļinājumu pirms dzemdībām saņemt maternitātes pabalstu par 56 kalendārajām dienām pēc dzemdībām. Maternitātes pabalsts sastāda 100  apmērā no apdrošināšanas iemaksu algas. Gadījumos, ja piedzimst vairāki bērni, maternitātes pabalstu reizina ar bērnu skaitu.
Vecāku pabalsts: izmaksā bērna kopšanas atvaļinājuma laikā līdz bērns sasniedz divu gadu vecumu. No dzemdību atvaļinājuma beigām līdz bērna viena gada vecumam vecāku pabalsta apjoms ir 100% apmērā no apdrošināšanas iemaksu algas. Pēc tam līdz bērns sasniedz divu gadu vecumu tas ir 85% no apdrošināšanas iemaksu algas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1310191
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties