Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:472211
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.09.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Runājot par baroka mūziku Latvijā, vai vismaz tās teritorijā 18. gadsimtā, tad jāatzīst, ka varam lepoties ar spilgtu baroka laika komponistu – Johanu Gotfrīdu Mīteli. Lai gan dzimis Vācijā, 25 gadu vecumā Mītelis apmetās uz dzīvi Rīgā, kur strādāja par galma klavesīnistu, kapelmeistaru un Pētera baznīcas ērģelnieku. Viņš bijis sabiedrībā labi pazīstams mūziķis, kā arī lielisks taustiņinstrumentu virtuozs un, protams, arī nenoliedzami labs komponists. Mītelis arī ir mācījies pie Johana Sebastiana Baha un ir arī pēdējais viņa skolnieks, tāpēc Baha mūzikas ietekme viņa kompozīcijās nav nekāds pārsteigums. Mītelis savā mūzikā nav baidījies ieviest jaunas krāsas, tehnikas un paņēmienus, kas tam laikam bija gan neierasti, gan reizēm nepieņemami. Viņa daiļdarbu krājumos atrodami daudzi opusi, starp kuriem ir Koncerts 2 fagotiem, kas liek domāt, ka tajā laikā Rīgā ir bijuši vismaz 2 labi fagotisti.
Baroka mūzika skan arī mūsdienās. Tai tiek veltīti festivāli arī Latvijā - Baroka mūzikas dienas Rēzeknē (kas notiek jau 13 gadus), Starptautiskais Senās mūzikas festivāls Rundāles pilī, Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls Rīgā.
Baroks – laiks, kad dzimst klasiskās mūzikas lielmeistari, laiks, kad operas žanrs sāk sniegties pakaļ pašām virsotnēm, laiks, kad valda pretstati, krāšņums un pārspīlējumi, laiks, kad svētki vienojas ar traģēdiju.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1380618
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties