Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:298043
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Londona ir vislielākais, pēc Ņujorkas, starptautiskais finanšu centrs. Tā pozīcijas pastāvīgi nostiprinās, pateicoties operāciju apjoma pieaugumam eirovalūtu un eiroobligāciju tirgū, Londona ir šo operāciju pamatcentrs. Pēc apgrozījuma summas starptautiskajos naudas tirgos un kapitāla tirgos, Londonu uzskata par novatorisma un dinamisma visspilgtāko piemēru starptautiskajā banku biznesā. Lielbritānijas kredītu un banku sistēma ir viena no visattīstītakajām kapitalistiskajā pasaulē, tai ir raksturīgs augsts līmenis darba dalīšanā starp dažādām finanšu iestādēm, plašs sazarojums un dažādu veidu finanšu-banku institūtu dažādība.
Katru dienu Londonā notiek lielāka naudas apgrozība nekā jebkur citur pasaulē. Londonas Sitijā, sauktā arī par "kvadrātjūdzi", ir vairāk nekā 500 banku, jo Londonai ir vadošā loma pasaules finanšu tirgū. Šis stāvoklis daļēji izveidojies jau Britu impērijas laikā, kad tai bija milzu ietekme pasaulē, bet mūsdienās lielāka nozīme ir pilsētas ērtajam novietojumam starp diviem citiem pasaules finanšu centriem - Tokiju un Ņujorku - un daudzu gadu laikā gūtajai pieredzei banku un finanšu pakalpojumu jomā.

1. Anglijas Banka.

Anglijas Banka atrodas kredītu un banku iestāžu piramīdas pašā virsotnē. Tā bija nodibināta 1694.gadā kā akciju sabiedrība ar mēŗki finansēt karu ar Franciju. Saskaņā ar 1844.gada Aktu, Anglijas Bankai bija piešķirtas vienpersoniskas tiesības emitēt banknotes Anglijas un Veļsa terotirijā. 1946.gadā Anglijas Banka bija nacionalizēta.
Anglijas Banka ir centrālā banka Lielbritānijā un tā veic visas funkcijas, kas saistītas ar vispārējo noteikumu izstrādāšanu naudas un kredītu sistēmas un valsts finansēšanas funkcionēšanas nodrošināšanai.
Galvenās Anglijas Bankas funkcijas var sadalīt divās grupās:
1) tiešie profesionālie pienākumi, kas izriet no bankas statusa (depozītu un aizņēmumu operācijas, norēķinu un emisiju operācijas);
2) kontroles funkcijas, ar kuru palīdzību valsts īsteno iejaukšanos naudas un kredītu sistēmā, cenšoties ietekmēt ekonomisko procesu gaitu.
Anglijas Banka veic savas funkcijas ar mēŗki panākt trīs galvenus mērķus:
1) nacionālās valūtas vērtības uzturēšana – īsteno naudas politiku: regulē procentu likmes, ietekmē valūtas kursus, īsteno rezervju politiku (nosaka obligātās reserves normas);
2) finanšu sistēmas stabilitātes nodrošināšana ar tiešo banku un finanšu dalībnieku kontroli un efektīvas un stabilas maksājumu sistēmas nodrošināšana;
3) finanšu sistēmas efektivitātes paaugstināšana un nodrošināšana valsts vidū un Londonas Sitijas kā vadošā starptautiskā finanšu centra pozīciju nostiprināšana.
Anglijas Bankas funkcijas:
- kalpo kā banka citām komercbankām;
- kalpo kā banka citām centralājam bankām;
- kalpo kā valdības banka, galvenā funkcija - pārvalda valsts parādu;
- īsteno monetāro politiku;
- emitē banknotes;
- veic valūtas operācijas un īsteno to kontroli, pārvalda valsts zelta un valūtu rezerves valsts kases vārdā;
- uzrauga kredītiestādes, valūtu un kredītu tirgu – kopumā uzruga visu banku sistēmu;
- Anglijas Banka ir Eiropas Valūtas institūta loceklis.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties