Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:862477
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Praksē bankas garantijas izmanto daudz un dažādi. Praksē izplatītākie garantiju veidi:
1)Piedāvājuma jeb konkursa garantija - sniedz pasūtītājam iespēju saņemt kompensāciju jauna iepirkuma organizēšanai, laika zudumiem nākamo pretendentu uzrunāšanai šādos gadījumos:
-ja pretendents atsauc savu piedāvājumu
-ja pretendents neparaksta līgumu
-ja pretendents neiesniedz līgumā paredzēto saistību izpildes garantiju .
2)Saistību (Līguma) izpildes garantija - sniedz pasūtītājam drošību par līgumā paredzēto soda naudu apmaksu visos iespējamos līgumā paredzētajos gadījumos, kas saistīti ar savu saistību neizpildi no izpildītāja puses. Šo garantiju var izmantot arī, lai saņemtu kompensāciju par laikā neiesniegtu garantijas laika garantiju.
3)Avansa atgriešanas garantija - sniedz pasūtītājam drošību par avansa atgriešanu gadījumā, ja izpildītājs nepilda savas saistības saskaņā ar līgumu. Šīs garantijas specifika ir tāda, ka tā stājas spēkā tikai avansa saņemšanas brīdī.
4)Garantijas laika garantija - sniedz pasūtītājam drošību par kompensācijas saņemšanu noteiktā apmērā gadījumā, ja izpildītājs nenovērš objektā radušos defektus garantijas perioda laikā.
5)Līguma garantijas rezerves (ieturējuma naudas) garantija sniedz pasūtītājam drošību par priekšlaicīgi samaksātās ieturējuma naudas summas atgriešanu gadījumā, ja paredzētajā laika periodā atklājas būtiski defekti nodotajā objektā. Šīs garantijas specifika ir tāda, ka tā stājas spēkā tikai maksājuma saņemšanas brīdī.
Bankas ieguvums – par garantijas izsniegšanu ir jāmaksā komisijas maksa. Tā ir bankas ārpus bilances saistība, tāpēc banka var pieprasīt dažādus nodrošinājumus. Jebkuras garantijas izdošana no bankas viedokļa ir kredītriska uzņemšanās. Bankas prasības pēc nodrošinājuma garantijas gadījumā ir analoģiskas kredīta piešķiršanas gadījumam. Kā nodrošinājums tiek izmantoti depozīti, aktīvi, nekustamais īpašums, konta apgrozījums utt. Izdodot garantiju, rodas tūlītējas kapitāla un riska izmaksas gan bankai, gan attiecīgi klientam.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties