Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:820557
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.04.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Alcheimera slimība visticamāk ir viena no pirmajām, kas nāk prātā domājot par neiroloģiskām saslimšanām. Slimības norise nav akūta, galvas smadzeņu šūnas tiek bojātas pakāpeniski, tai ir 7 stadijas (sākot no sākuma stadijas līdz smagai). Slimība skar cilvēkus virs 40 gadu vecuma. Tai attīstoties zūd gan kognitīvās, gan fiziskās spējas. Viens no neģenētiskajiem alcheimera slimības iemesliem ir augsts aminoskābes homocisteīna līmenis. Šī aminoskābe izraisa fizioloģisku stresu ,kas var palielināt iekaisumu, bojāt sirds un asinsvadu sistēmu, kā arī nervu sistēmu. Ir zināms, ka B grupas vitamīni palīdz homocisteīna izvadīšanai no asinīm, kā arī ir zināms, ka tieši B grupas vitamīni ir zemi cilvēkiem ar alcheimeru. 2008. gadā Kalifornijā tika veikts pētījums, pielietojot lielas devas B vitamīnu terapiju, palēnināja visu smadzeņu apjoma sarukumu divu gadu laikā. Tomēr ne visos alcheimera gadījumos šī aminoskābe būs paaugstināta un terapija palīdzēs.
B vitamīni spēlē lomu nociceptoros un vitamīnus var lietot, lai mazinātu sāpes. Klīniski pierādīs, ka B vitamīni veiksmīgi samazina sāpes pie karpālā kanāla sindroma, lumbago (muguras sāpes starpskriemeļu trūces dēļ) un neiropātijas.Teksasā tika veikt pētījums ,kur B vitamīnu kombinācija(B1, B6, B12) atviegloja hroniskas muguras sāpes tikai 30 minūšu laikā, iedarbība ilga 6-12 stundas. Hroniskas sāpes rodas, kad pašas nervu šūnas, nevis apkārtējie audi, ir bojātas un sūta signālus sāpju centriem. Deva, lietojot vitamīnus kā pretsāpju līdzekļus, ir 200-500 mg, taču, atšķirībā no citiem pretsāpju medikamentiem, B vitamīni nerada blakusparādības.
Apkopojot visas izpausmes, kas rodas, ka ir B vitamīna deficīts vai pārdozēšana, vairākums ir neiroloģiski simptomi. Kā arī tas tiek lietots un dod pozitīvus rezultātus daudzu neiroloģisku slimību ārstēšanā. B vitamīnam ir ļoti liela nozīme neiroloģijā un tas ir ļoti nepieciešams ik vienam.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −10,41 €
Materiālu komplekts Nr. 1371863
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties