Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:245826
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Sameklēt plašsaziņas līdzekļos gadījumus par autortiesību pārkāpumiem Latvijā un pasaulē.
Šonedēļ tiesa lems, vai Latvijas vēstniecības piebūvē Kopenhāgenā ievērotas arhitekta autortiesības
Pērn pabeigtā Latvijas vēstniecības Dānijā piebūve ir pirmā jaunā ēka, ko Latvija pēc neatkarības atjaunošanas uzcēlusi diplomātiskās pārstāvniecības nolūkiem. Diemžēl nepatīkamu ēnu uz tās tapšanas gaitu met ieilgušais strīds starp pasūtītāju — Ārlietu ministriju (ĀM) un projekta autoru — projektēšanas grupu Arhitektonika. Šo- piektdien Rīgas apgabaltiesai būs jāspriež, vai celtniecības laikā projektā veiktās izmaiņas ir bijušas patvarīgas un uzskatāmas par autortiesību pārkāpumu, kā to traktē Arhitektonika, vai tā bijusi objektīva nepieciešamība labot projektētāju neizdarības un paviršības dēļ radušās kļūdas, kā to dēvē ministrijas pārstāvji. Tiesas līmenī autortiesību strīda risināšana arhitektūrā Latvijā ir jauna prakse, taču tādi līdz šim nereti skatīti LAS ētikas komisijā. Kā Dienai pastāstīja komisijas priekšsēdētājs Oļģerts Krauklis, vēstniecības lietā atzinums vēl nav sniegts, bet, viņaprāt, šajā gadījumā runa nav tik daudz par autortiesībām, bet gan finansiālu konfliktu, pēc kura sadarbība pārtraukta. Arhitektūrā autortiesību pārkāpumi visbiežāk rodoties, kad arhitekts piesavinās kolēģa darbu vai ideju, un situācijās, kad pasūtītājs atsakās no viena arhitekta pakalpojumiem un darba pabeigšanai pieņem citu.
http://www.realty.lv/lat/news/print/?id=90999309012002095527

Kā būtiskākā problēma, kas rodas izmantojot datubāzes, galvenokārt, jāuzskata autortiesību pārkāpumi- nedz Lursoft IT, nedz pašu laikrakstu mājas lapās uzrādītās autortiesību atsauces nereti tiek pilnībā ignorētas no negodprātīgu informācijas tirgus dalībnieku puses, un informācija ne tikai tiek masveidā kopēta, bet pat pārpublicēta citos portālos, nesaskaņojot to ar autortiesību turētājiem un nereti pat veidojot komercproduktus. Šīs problēmas kopā ar autoriem un to pārstāvjiem - redakcijām paredzēts risināt tiesiskā ceļā.
http://www.lursoft.lv/press/pr078.html…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties