Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:818991
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.12.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
Darba fragmentsAizvērt

1. Aukstais karš un tā iemesli.
Iespējams uzskatīt, ka par vēl viena konflikta, saspīlējuma rašanos liecināja jau situācija, kura bija izveidojusies Otrā pasaules kara beigās. Padomju Savienības līderis Josifs Staļins paredzēja, ka Austrumu un Rietumu sistēmas veidosies atbilstoši okupācijas armiju izvietojumam. Līdzīgi kā pēc iepriekšējiem kariem, arī pēcāk turpmāko likteni lēma uzvarētājvalstis, neiesaistot mazās tautas un valstis.
Postdamas konferences laikā saasinājās iepriekšējo sabiedroto attiecības. Josifs Staļins uzstāja uz savas ietekmes sfēras nostabilizēšanu, viņš centās panākt, lai Rietumi atzītu esošās padomju valdības Rumānijā un Bulgārijā, apmaiņā piedāvājot Itālijas atzīšanu no PSRS, savukārt Lielbritānijas ārlietu ministrs un ASV prezidents, Čērčils un Trūmens daudz mazākā mērā aizstāvēja savus principus. Konferences noslēgumā katra no pusēm piemēroja tai piemītošās veto tiesības (pilnvarojumu apturēt vai aizliegt lēmuma pieņemšanu), kā rezultātā ASV un Lielbritānija nepiekrita Staļina prasībām, taču Staļins neatkarīgi turpināja savu uzsākto komunistisko partiju izplatīšanu, valdību pakļaušanu visā Austrumeiropā. Tomēr Postdamas konferencē līderi spēja vienoties par neieslīgšanu detaļās un par viņu ārlietu ministru pienākumu vēlāk izstrādāt miera līgumus ar sakautajām Ass lielvalstīm un to sabiedrotajām. Tam sekoja vairākas ministru tikšanās reizes.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,20 €
Materiālu komplekts Nr. 1401092
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties