Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:157410
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās ar vien aktuālāks kļūst jautājums par alternatīviem enerģijas iegūšanas veidiem. Katru gadu klajā nak daudzi pētījumi un jaunas iespējas iegūt enerģiju no bioproduktiem.
Biogāzes ražošana teorētiski iespējama no visiem bioproduktiem vai bioatkritumiem, dažādāko veidu briketes, granulas un šķeldas, kas tiek ražotas parsvarā no koksnes, kā arī biodīzeļdegvielu un bioetonolu, kuras izmanto kā piedevu automobīļu degvielai. Tās pārsvarā tiek ražotas no saharīdu vai cietes saturošiem augiem.Viena no degvielas piedevām ir eļļa, to iegūst no eļļas augiem, Latvijā populārākais ir rapsis, bet pasaulē izmanto daudzus citus augus, ar katru gadu eļļas augu saraksts tiek papildināts. Eļļu var izmantot gan pārtikas vajadzībām, gan biodīzēļdegvielas ražošnai, gan arī dīzē;ldegvielas atšķaidīšnai vai pat pīlnīgia aizstāšanai, pirms lietošanas tā tiek attīrīta no piemaisījumiem – rafinēta.

Projekta mērķis ir izveidot mazu eļļas ražotni viensētas saimniecībā saimnieciebas traktortehnikas vajadzībām. Eļļu ir paredzēts iegūt no rapšu sēklām un pec tam iegūto eļļu izmantot trakortehnikas dīzēļdegvielas atšķaidīšanai vasaras sezonās. Tādā veidā iespējams ietaupīt 30% dīzeļdegvielas. Projekta plusi salīdzinot ar eļļas tālak pārveidošanu par biodīzeļdegvielu ir tādi, ka nav nepieciešams papildus aprīkojums biodīzeļdegvielas ražošanai, eļļas uzglabāšanas laiks ir daudz reiz ilgāks par biodīzeļdegvielas uzglabāšanas ilgumu , nav nepieciešama papildus enerģijas iegūldīšana. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1229524
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties