Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:201584
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Laimīgs ir tas, kas no mātes klēpja iznācis ar labi izveidotiem locekļiem,bet tūkstošreiz laimīgāks ir tas, kas no šejienes var līdzi ņemt labi izveidotu dvēseli.
2... .cilvēkam izvirzīto patieso prasību jēga ir saistīta ar to, lai viņš 1) pārzinātu visas lie­tas, 2) būtu lietu un sevis paša valdnieks, 3) sevi un visus pārējos atgrieztu pie Dieva -visu lietu pirmsākuma. Ja mēs šīs prasības nosauksim trīs labi zināmos vārdos,tad tie būs šādi.
I. Izglītība.
II. Tiklība jeb tikumība.
III. Reliģiozitāte jeb dievbijība.
Ar izglītību jāsaprot visu lietu, mākslu un valodu zināšanas, ar tikumību- ne tikai ārējā audzinātība, bet arī visu pamudinājumu iekšējais uz ārējais pamatojums; ar reliģiozitāti - tā iekšējā dievbijība, kurā cilvēka gars saistās ar augstākajām jūtām. Šajās trīs kvalitātēs ir ietverts viss cilvēka pārākums, jo tikai tās ir pašreizējās un nākamās dzīves vienīgais pamats;pārējais (veselība,spēks, skaistums, bagātība, dižciltība, draudzība, laimīgi panākumi darbā,ilggadība) nav nekas cits kā papil­dinājums un ārējs rotājums to cilvēku dzīvei, kurus Dievs apveltījis ar šīm dāvanām, vai arī veltīga nasta, nevajadzīgs slogs un kaitīgs šķērslis tam, kas ar alkanu centību pats tās iemantojis,aizraujas ar tām un nomāc sevi,pametot novārtā vissvarīgākos labumus.

3.... visiem, kas dzimuši par cilvēkiem,katrā ziņā nepieciešama audzināšana tāpēc,lai viņi būtu cilvēki, nevis mežonīgi dzīvnieki, nevis bezjēgas zvēri, nevis neaptēsti kluči. .. .ikviens ir pārāks par citiem tikai par tik,par cik viņš vairāk vingrinājies nekā citi. Visgudrā vārdi: "Nepamet gudrību, tad tā tevi pasargās; mīli to,tad tā tevi paglābs. Jo īstās gudrības sākums ir, ja to labprāt klausās un ja tā cilvēkam ir mīļāka par visiem labumiem kopā!" ( Salamana Pamācības ,4:6-7.)…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1204981
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties