Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:427513
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Manuprāt, nevar tā atdalīt atsevišķi katoļu baznīcu un vāciešus, jo katoļu baznīca jau sastāvēja no vāciešiem, tāpēc šos divus tematus es aplūkošu kopā.
Iesākumā patiešām bija mēģinājumi kristīgo ticību izplatīt mierīgā misijas ceļā. Par to liecina pirmā Ikšķiles bīskapa (1186-1196) Meinharda (Meinarda) sākotnējā darbība pie Daugavas lībiešiem. Taču, kad starp jaunkristītajiem un bīskapu radās garīga un ekonomiska rakstura domstarpības un daļa jaunkristīto atkrita no ticības un atteicās no savām saistībām, katoļticības sludinātāji nolēma organizēt krusta karu. Baltijā tā vajadzību motivēja ar nepieciešamību aizstāvēt tos jaunkristītos, kuri ticību gribēja paturēt. Jau pašā hronikas sākumā autors liek manīt, ka mierīga kristīgās ticības ieviešana nebūs gaidāma pagānu zemēs jeb Māras zemē. Lai arī misionāri ieradās mierīgos nolūkos, viņus vietējās tautas sagaidīja nelabprāt un ar ieročiem rokās. Tomēr vēlāk redzēdami, ka ir pārāk daudz ievainoti savējie, vietējie noslēdza mieru ar kristietības sludinātājiem. Pirmo hronikā minēto vācieti – bīskapu Meinardu, hronikas autors ataino kā gudru un apdomīgu, pilnu ar tikumību, viņš bija arī vienīgais, kas kristietību vēlējās ieviest mierīgā ceļā. Pēc Meinarda nāca Bertolds, kuru arī vietējās tautas iemīlēja, jo viņš esot bijis krietns, tikumīgs un vārdos, darbos uzticīgs.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties