Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:571408
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.04.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izmantojot Makjavelli iedalījumu – kuram no principātu veidiem atbilst Hitlera diktatūra, un kuram Staļina diktatūra? Kādi ir visdrošākais veidi kā noturēties pie varas neatkarīgi no valsts modeļa?
Es uzskatu, ka Hitlera diktatūra pēc Makjavelli iedalījuma atbilst- pilsoniskajam principātam, bet Staļina diktatūra atbilst tam principātu veidam, kas iegūts noziedzīgā kārtā. Hitlers savu varu ieguva izmantojot dažādas propagandas metodes. Nacisti savu darbību atspoguļoja tā, lai rastos iespaids, ka viņi ir vienīgie, kas cīnās par vācu tautas labklājību. Neatņemams propagandas elements bija nacionālisms. Daudziem vāciešiem patika Ā. Hitlera personība. Viņus saistīja Hitlera oratora talants. Kā orators viņš vienlaikus uzstājās divās lomās: „ģimenes tēva” un „Vācijas valdnieka” lomā. Šajā gadījumā Hitlers nevis ar noziedzību vai citu neciešamu varmācību, bet ar pārējo līdzpilsoņu labvēlību kļūst par valdnieku savā Tēvijā. Vācu tautu iespaidoja Hitlera pārliecinošās runas un viņš tautai “iepotēja” viņa idejas tā, ka cilvēki viņam tik ļoti ticēja un atbalstīja viņu, neskatoties un viņa šausmīgajām izdarībām. Turpretim Staļins savu varu ieguva noziedzīgā un nekrietnā kārtā, jo viņš pat V. Ļeņina slimības laikā sāka jau attīrīt savu ceļu uz vienpersonisku varu. 1934. gadā sākās Staļina terors. Valstī valdīja baiļu un naida atmosfēra. Viņš slepkavoja un izsūtīja ietekmīgākus un gudrākus cilvēkus, kas kādā veidā varētu traucēt viņam noturēties pie varas. Viņu neinteresēja tas, ka viņš bija zināms ar savu zvērisko cietsirdību un necilvēcību, viņš savu troni nezaudēja pateicoties cilvēku bailēm no viņa.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1385572
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties