.
Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:764568
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.05.2025.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1) Kādas ir Latvijas mediju sistēmas vispārējās iezīmes 21.gadsimta sākumā?
Lai gan globalizācijas tendences sekmē informācijas sabiedrības veidošanos, 21. gadsimta sākumā Latvijas mediju vidē trūkst mērķtiecīga plāna, kurš tiktu īstenots visos pārvaldības līmeņos. Šajā laika periodā Latvijas mediji vēl atrodas attīstības procesā, cenšoties navigēt vārda brīvību un veidot kopējas žurnālistikas kvalitātes nostādnes, lai žurnālisti saprastu savu atbildību pret sabiedrību.
Digitalizācijas ietekmē mainās informācijas iegūšanas vieta – palielinās interneta lietotāju skaits. Arī tradicionālie mediji cenšas savu saturu piedāvāt digitālā formātā, veidojot ziņu arhīvus un veidojot sižetus tieši tai publikai, kas saturu patērē internetā.
Informācijas plūsmai kļūstot aktīvākai un plašākai, aktualizējas nacionālās identitātes jautājums, ir novērojama mediju pārstāvju valodas paviršība. Aizvien biežāk masu medijos sastopamais saturs tiek vienkāršots, kā rezultātā samazinās pētnieciskās žurnālistikas īpatsvars un palielinās izklaides satura patērēšanas iespējas. To var skaidrot ar mediju privatizāciju.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties

Mēs izmantojam sīkdatnes. Turpinot lietot šo mājas lapu, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanas noteikumiem. Uzzināt vairāk.