Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:769319
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. Finanses, to funkcijas. Finanses ir visu naudas līdzekļu kopums, kas pieder valstij, uzņēmumam, jebkurai fiziskajai vai juridiskajai personai. Finanses ir ekonomikas zinātnes nozare, kas apskata valsts saimniecību. Finanses iedala 1) valsts uzņēmumu, iedzīvotāju finanses, kas veidojas saimnieciskajam subjektīviem, kā dažādi ienākumi no izlieto sabiedrības vajadzības apmierināšanai, ražošanas paplašināšanai, darbinieku stimulēšanai utml.; 2) naudas resursi kā viens no ražošanas faktoriem, kas izmantojams ražošanas līdzekļu pirkšanai; finanses kā naudas līdzekļu sadalīšanas process, lai nodrošinātu ražošanai nepieciešamo faktoru kombināciju; 4) valsts finansu sadalīšanas process konkrētas programmas īstenošanai. Finanses ir naudas attiecības, ko valsts organizē valsts naudas līdzekļu fonda izveidošanai, lai realizētu tās sociālekonomiskās funkcijas. Finansu funkcijas: pārdales funkcija, kad viena saimnieciskā subjekta iekasētie līdzekļi tiek nodoti citiem subjektiem; kontroles funkcija izpaužas naudas līdzekļu fondu veidošanas un izlietošanas procesā. Šo fondu veidošanas procesā notiek kontrole par dažādu nodokļu un nodevu iekasēšanas pareizību, par pareizu nodokļu bāzes noteikšanu, par atvieglojumu un iemaksas termiņu ievērošanu; valsts funkciju veikšanai nepieciešamo līdzekļu nodrošināšana, kad valsts iekasējot nodokļus un nodevas, izlieto tos savu funkciju veikšanai.
2. Finansu sistēmas sastāvdaļas. Finansu sistēma ir valsts un uzņēmumu naudas līdzekļu fondu veidošanas, pārdales un izmantošanas formu un metožu sistēma nacionālās ekonomikas ietvaros. Finansu sistēmas elementi: valsts finanses (budžets, valsts aizņēmums, kredīts); saimniecisko subjektu finanses (uzņēmumi, iestādes, organizācijas) – viens no svarīgākajiem elementiem, jo tās ir naudas attiecībai, kas saistītas ar finansu resursu veidošanu un sadali. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties