Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:300066
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

ASV saviem lauksaimniekiem nomāja zemes, lai veicinātu lauksaimniecības attīstību valstī. Divdesmitie gadi ASV bija lielu kontrastu laiks – rūpniecība plauka kā vēl nekad, bet fermeri grima nabadzībā. Valstī kopš 1919. gada pastāvēja tā saucamais „sausais likums”, kas aizliedza alkoholisko dzērienu ražošanu un tirdzniecību, tomēr tajā pašā laikā valstī plauka nelegālais rūpals un līdz ar to arī ēnu ekonomika. Nelegālais bizness ar laiku pārauga plašā uzņēmējdarbībā, kas tika legalizēta. Cilvēku dzīvesveidā notika ievērojamas pārmaiņas – elektrības izmantošana palika arvien populārāka, pilsētas pieauga iedzīvotāju skaits, tika būvētas augstceltnes, kino palika aizvien populārāks un iespējas pirkt preces uz parāda.
Divdesmitie gadi sākās ar diviem ekonomiskās depresijas gadiem, bet pēc tam līdz 1929. gadam valstī norisinājās ievērojama uzņēmējdarbības attīstība. Rūpniecībā un pārvaldē sāka izmantot zinātnes sasniegumus, tādējādi paaugstinot ražošanas efektivitāti. Vislabāk efektivitātes paaugstināšanos varēja manīt autobūvē, kur 1913. gadā Henrija Forda ieviestais konveijers palielināja ražošanas apjomus vairākkārtīgi.
Tomēr lauksaimniecībā valdīja depresija. Kara laikā Eiropai bija nepieciešami ļoti lieli pārtikas apjomi, tāpēc lauksaimniecības produktu ražošanas apjoms un to eksports kara gados bija vairākkārtīgi pieaudzis. Pēc kara lauksaimnieku vidū saka valdīt uztraukums par savu nākotni, kas ar laiku sāka pāraugt depresijā, jo strauji kritās lauksaimniecības produktu pieprasījums un cenas starptautiskajos tirgos.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties