Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:589065
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.06.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

ASV prezidenta vizīte Latvijā ir lielākais notikums Latvijā 2005.gadā.Vizīte bija apliecinājums ciešajām un vēsturiski veidojošām saitēm starp Latviju un Amerikas Savienotajām Valstīm. Amerikas Savienoto Valstu valdība vienmēr ir aktīvi atbalstījusi Latvijas valsts neatkarību, sniedzot ne tikai politisko, bet arī finansiālo un praktisko atbalstu. ASV konsekventi atbalstījusi totalitārisma un okupāciju seku novēršanu Baltijā un Austrumeiropā. Tādēļ šajā kontekstā prezidenta Džordža Buša vizīte Latvijā bija īpaši simboliska, jo notika laikā, kad Latvijā atzīmēja Neatkarības atjaunošanas deklarācijas 15 gadadienu, kā arī bija apritējis 1.gads kopš Latvija ir kļuvusi par NATO un Eiropas Savienības dalībvalsti.
ASV prezidents savu apmeklējumu noslēdza ar runu, kas notika Kongresu nama Mazajā ģildē un kurā piedalījās arī Lietuvas un Igaunijas prezidents . Bušs savā runā lielākoties skaidroja ASV izpratni par demokrātiju un pievērsās jautājumam par minoritātēm un norādīja, ka demokrātijas pamatā ir arī minoritāšu tiesības. Savukārt, ja minoritāšu tiesības netiek ievērotas, parādās risks grimt atpakaļ tirānijā. Bušs tomēr nenorādīja, ka Latvija pārkāptu minoritāšu tiesības, bet skaidroja, ka plašāka pilsonības idejas uztvere nodrošina demokrātiju. Tautai jāiet pa vienu vienotu ceļu, nevis sašķeļoties nācijās.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties