Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:914804
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.06.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

11. Kāpēc zvaigznes un tai skaitā Saule lēnām dziest? Kāds ir šis process?
Piemēram, runājot par Sauli. Tās sākotnējā masa ir lielāka, tādēl tā ātrāk patērē savus enerģijas resursus. Tāpat ir arī ar pārējām zvaigznēm. Jo lielāka ir tā sākotnējā masa,tā ir spožāka un ātrāk sadedzina savus ūdenraža resursus. Augstās temperatūras zvaigznēs ļauj tām turpināt reakcijas. Tās palielinās un kļūst blīvākas, patērējot hēliju ogekli, bet šis process notiek ļoti ilgi.
12. Kur atrodas un kā sauc pasaulē lielāko teleskopu?
Ķīnā atrodas pasaulē lielākais radioteleskops FAST – Five hundred meter Aperture Spherical Telescope. Teleskopa platība līdzinās 30 futbola laukumiem, tā perimetrs — 1,6 kilometri, diametrs — 500 metri
13. Kur atrodas asteroīdu josla? Kādas teorijas par tās veidošanos.
Asteroīdi jeb mazās planētas ir dažāda izmēra cieto iežu objekti, kas veidojušies Saules sistēmas pirmsākumos. Lai arī šo objektu skaits mērāms miljonos, to kopējā masa ir mazāka nekā Mēness masa.
Tiek uzskatīts, ka asteroīdi ir atliekas no planētu veidošanās procesa, kas notika pirms aptuveni 4,5 miljardiem gadu. Saules miglājā esošie putekļi un sasalušās gāzes salipa kopā, veidojot lielākus un mazākus klints bluķus, kuri turpināja apvienoties un rezultātā izveidojās planētu aizmetņi. Ne visiem bija lemts kļūt par pilnvērtīgām planētām. Daļa no tiem savstarpējās sadursmēs sašķīda lielākos un mazākos gabalos. Daļai asteroīdu vairs nepietika masas turpmākai izaugsmei un to izmēri nepalielinājā.
Saules sistēmas iesākumā lielās planētas mainīja savu atrašanās vietu. Jupiters un Saturns te pavirzījās tuvāk Saulei, te no tās attālinājās. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties