Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:583237
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

6. Pievērs uzmanību uguns tēlam lugā: uguns rīki, piederumi; uguns veidi, uguns funkcijas, spēks, uguns darbības (izgaismo, silda, ceļu rāda, posta) u.c. Izraksti teksta fragmentus, kur lietots vārds ‘uguns’ un secini, kāda nozīme uguns tēlam lugā? Kāda cilme vārdam Guna? Kāpēc lugai šāds atrisinājums?
Uguns tēlam lugā ir patiesi liela nozīme. Uguns ir kā pārmaiņu priekštecis, kā milzīgs spēks, varenība. Manuprāt, ļoti nozīmīga bija šī maiņa, ko varēja novērot lugā, kurā gaismu nomainīja uguns. “Guna: Man gaismas nav, bet man ir liesmas — liesmas!”
Vārds „Guna” cēlies no vārda „guns” - uguns.
Lugas atrisinājumā parādās tas, kā cilvēks spēj mainīties, Guna, kura kādreiz bija tik gaiša, vienkārša, kļuvusi par ko tik varenu, pašpārliecinātu, spēcīgu. Tas parāda cilvēka patieso spēku, kā arī pārmaiņu varenību.
Kas sakāms pēc lugas teksta analīzes? Vieta tavām pār domām. (120 vārdi)
Es nevarētu teikt, ka man ļoti patika šī luga, jo es neesmu burvestību piekritēja. Man patīk, kad tiek aprakstīti reālistiskāki notikumi. Tomēr tā spēja ieinteresēt. Cilvēku savstarpējas attiecības, mīlestība, kuras dēļ cilvēks ir gatavs atdot visu sev svarīgo, pat savu godu, tomēr reizēm nākas vilties un sāpināt pašam sevi. Interesanti ir tas, ka lasot lugu pirms analīzes veikšanas, vairākus faktus biju palaidusi garām, bet veicot analīzi, nācās atgriezties un pārlasīt tekstu vēlreiz, un to darot, atklājās vairāki fakti, kas palīdzēja labāk izprast lugas galveno domu. Man aizdomāties lika aprakstītais tautas naivums, kuram bija nozīme lugā. Mēs patiesi nezinām, kas no tā, ko mums stāsta, ir patiess, bet mēs ticam, tā ir problēma, ar kuru mēs saskaramies vēl joprojām.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1384054
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties