Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:782501
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.12.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

14. Elektrokardiogrāfija (EKG). EKG novadījumi: bipolārie un unipolārie; standartnovadījumi; krūšu novadījumi. EKG signāla izcelsmes biofizikālais mehānisms. EKG analīze: izoelektriskā līnija, zobi, segmenti, intervāli; sirds galvenā elektriskā ass. EKG informativitāte: sirdsdarbības frekvence, sirdsdarbības ritms, aritmijas; uzbudinājuma rašanās un pārvades īpatnības un traucējumi sirdī.
Elektrokardiogrāfija: sirdsdarbības reģistrēšana.uzbudināts sirds apvidus kļūst elektronegatīvs salīdzinājumā ar neuzbudināto apvidu. EKG novadījumi: bipolārie un unipolārie: unipolāra novadījumā viens elektrods ir aktīvs, bet otrs – indiferents. Bipolāra novadījumā aktīvi ir abi elektrodi.Izoelektriskā līnij – attēlosituāciju, kad starp abiem EKG alektrodiem nav potenciālu svārstības. EKG zobi – ekg līknes novirses no izoelektriskās līnijas: P zobs – novirse, kas atspoguļo priekškambaru miokarda depolarizāciju; T zobs – lēzens vidējas amplitūdas svārstība, kas atspoguļo repolarizājas procesu kambaru miokardā.QRS komplekss – strauja, relatīvi lielas amplitūdas impulsveida svārstība, kas atspoguļo repolarizācijas procesu kambaru miokardā. EKG intervāli- laika periodi EKG līknē: P-Q inrevāls – laika posms no P zoba sākuma līdz Q zoba sākumam; Q-T intervāls – laika posms no QQ zoba sākuma līdz T zoba beigām. EKG standartnvadījumi – plaši izplatīts bipolāru elektrodu novietojums uz ekstremitātēm: 1. Novad.:kreisā roka – labā roka; 2. Novad.: labā roka – kreisā kāja; 3. Novad.: kreisā kāja-kreisā roka. Krušu novadījumi – indiferentais elektrods savieno abas rokas un kreiso kāju, radot vienu kopēju potenciālu. Krūšu elektrodi tiek novietoti uz krūšu kurvja priekšējās virsmas – sešos punktos (V1-V6) uz praktiski horizontālas iedomātyas līnijas, kas savieno krūšu kaulu un p;adusi 4.-5. Ribu augstumā. Galvenā elektriskā ass – iedomāta līnija, klas savieno divus apvidus sirdī, stap kuriem vērojama visa sirdsdarbības cikla laikā lielākā elektrisko potenciālu starpība. Palielinoties kalcja jonu daudzumam, pieaug kontrakcojas amplitūda un sirdsdarbības frekvence. Sīnusa ritms – sirdsdarbības ciklu secība, kurā katrs nākamais cikls aizsākas ar uzbudinājuma rašanos sīnusatriālā mezglā. Bradikardija – salīdzinoši zema sirdsdarbības frekvence, mazāk par 60 sirdspukstiem minūtē. Tahikardijas- augsta frekvence, mierā apstākļos vairāk kā 80 puksti min. Aritmija – sirdsdarbības ciklu secība, atšķirīga no normālas. Neritmiska sirdsdarbība, kad visi secīgie cikli nav vienāda garuma. Uzbudinājums un izplatīšanas:rašanās biežumu nosaka, izmērot attālumu starp divām blakus esošo R zobu virsotnēm sešās dažādās EKG vietāš.To uzzina, 60 dalot ar R-R vidējo garumu. Uzbudinājums rodas labajā priekškambarī. No šī mezgla uzbidinājums izplatās pa priekškamabariem un sasniedz atrioventrikulāro mezglu.Talāk pa atrioventrikularo kūlīti no priekškamabariem uz kambariem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1336172
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties