Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:742327
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lai organisms varētu dzīvot, tam ir jāspēj nodrošināt vielu apmaiņu ar sev tuvāko apkārtējo vidi . dzīvniekiem ir jāuzņem barības vielas, lai tie varētu augt. Skābeklis ir nepieciešams elpošanai un kaut kur ir jāliek arī atkritumvielas. Daudziem organismiem šī vielu maiņa notiek caur organisma virsmu, bet lielākajiem organismiem, sevišķi dzīvniekiem, ar difūziju vien nepietiek. Tāpēc ir izveidojusies asinsrites sistēma, kas nodrošina ātru vielu pārvietošanos noteiktā virzienā.
Cilvēka asinsrites sistēma ir slēgta. Tā sastāv no sirds un asinsvadiem, pa kuriem nepārtraukti plūst asinis. Cilvēka asinsrites sistēmas galvenie uzdevumi ir nodrošināt organismu ar skābekli, izvadīt vielmaiņas gala produktus un piedalīties organisma dzīvības procesu regulācijā.
Cilvēka asinsrites sistēmā ir divi loki – mazais, jeb plaušu asinsrites loks, un lielais asinsrites loks, kas transportē asinis no sirds uz citiem orgāniem un atpakaļ uz sirdi. Cilvēka asinsrites sistēmai raksturīgs divkāršs riņķojums, jo sastāv no diviem lokiem. Katru reizi, kad asinis izplūst cauri visam organismam, tās divas reizes izplūst cauri sirdij.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties