Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:611210
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sniedzot veselības aprūpes pakalpojumus ir jāatceras par pakalpojuma saņēmēja tiesībām un pienākumiem, tas ir ikvienam ir pienākums rūpēties un katrs ir atbildīgs par savu, tautas, savu tuvinieku un apgādībā esošo personu veselību.
Pacientu tiesības ir īstenojas saskaņa ar „Pacientu tiesību likumu”. Ārstniecības personai ir jāatceras, ka nodrošinot pacienta tiesības, aizliegta atšķirīga attieksme atkarībā no personas rases, etniskās izcelsmes, ādas krāsas, dzimuma, vecuma, invaliditātes, veselības stāvokļa, reliģiskās, politiskās vai citas pārliecības, nacionālās vai sociālās izcelsmes, mantiskā vai ģimenes stāvokļa vai citiem apstākļiem. Atšķirīga attieksme ietver personas tiešu vai netiešu diskrimināciju, personas aizskaršanu vai norādījumu to diskriminēt.
Ārstniecības personai – ārsta palīgam, sniedzot veselības aprūpes pakalpojumus ir vienmēr jāatceras, ka par savu darbību vai bezdarbību var tikt saukts pie atbildības - kriminālatbildība (Krimināllikuma 135.pants - aborta neatļauta izdarīšana, 136.pants - piespiešana izdarīt abortu 137.pants – neatļauta ārstniecība, 138.pants - ārstniecības personas profesionālo pienākumu nepienācīga pildīšana, 140.pants - sanitāri higiēniskās un epidemioloģiskās drošības noteikumu pārkāpšana, 141.pants - atstāšana bez palīdzības), civiltiesiskā atbildība (Civillikuma 1635.pansts - Katrs tiesību aizskārums, tas ir, katra pati par sevi neatļauta darbība, kuras rezultātā nodarīts kaitējums (arī morālais kaitējums), dod tiesību cietušajam prasīt apmierinājumu no aizskārēja, ciktāl viņu par šo darbību var vainot; 1645.pants - Neuzmanība ir rupja, ja kāds rīkojas augstākā mērā vieglprātīgi un nevērīgi, vai mazāk rūpējas par viņam uzticētām svešām lietām un darīšanām nekā par savām paša, vai arī uzsāk tādu darbību, kuras kaitīgums un bīstamība nevarēja un nedrīkstēja palikt viņam nezināmi.; 1771.pansts, 1778.pansts, 1779.pansts, 17791.pants), administratīvā atbildība par faktisko rīcību un citiem likumpārkāpumiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties