Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:865478
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lai savāktu 36 respondentu atbildes uz anketas jautājumiem, bija nepieciešams apstaigāt vairāk nekā 40 firmas, valsts un pašvaldību iestādes, jo ne visur vēlējās sniegt atbildes. Lielākajā daļā gadījumu tomēr pēc iepazīšanās un anketēšanas mērķa izskaidrošanas sekretāres (-ri) bija laipnas un draudzīgas.
Grūtības radīja tas, ka man sākumā nebija īstas skaidrības par sekretāres dienesta pienākumiem, par kuriem bieži vien stāsta anekdotes. Tagad nereti presē tiek minēti arī citi nosaukumi sekretāriem: “ preses sekretārs, “ sekretārs- personāla daļas vadītājs” , “ sekretārs- datorspeciālists”’, “ zinātniskais sekretārs” un citi. Manās aptaujās šādi amatu apvienotāji visi bija vīrieši.
Veicot aptauju, bija interesanti vērot arī sekretāru darba vietas un to aprīkojumu. Bija vietas, kur vēl līdz šim strādā ar vecām rakstāmmašīnām, bet lielākajā daļā darbavietu bija datortehnika, Fakss aparāti, vairāki telefoni, kopētāji u.c.
Par sekretāres darbu, protams, var spriest arī no viņas darba vietas mājīguma – ziedi un kārtība nebūt neprasa daudz līdzekļu, bet labi raksturo cilvēku.
Domāju, ka anketās iekļautie jautājumi nevar dot pilnīgu profesijas raksturojumu, bet dod tikai zināmu priekšstatu un pārdomas, kā vajadzētu veidot anketu, ja būtu līdzīgs uzdevums.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1132450
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties