Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:441433
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.10.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Tiesas process
Tiesas darbību iedala kriminālprocesos un civilprocesos. Kriminālprocesos prokurors ir cietušā pārstāvis, advokāts- apsūdzētā pārstāvis. Civilprocesos , kas pēc savas būtības ir strīdus gadījumi starp privātpersonām, abas puses pārstāv advokāti, bet prokurors ir valsts interešu pārstāvis tiesā. Tiesnesis iepazīstas ar lietas materiāliem. Civilprocesā uz tiesas sēdi attiecīgo pušu pārstāvji- advokāti, katrs uzaicina savus lieciniekus. Būtisks tiesas praksē ir apelācijas princips. Tas nozīmē- ‘’vēršanās pēc atbalsta, jeb jur. Iesniegums augstākās instances tiesā, lai tiesas spriedums vai lēmums tiktu izskatīts pēc būtības (atšķirībā no kasācijas) . līdz apelācijas izskatīšanai spēkā ir iepriekšējais tiesas lēmums.
Tiesu sistēmai Latvijas Republikā ir trīs līmeņi. Zemāko pārstāv rajona vai pilsētas tiesa. Vidējā līmeņa tiesa ir apgabaltiesa. Latvijā ir piecas apgabaltiesas- Rīgas, Vidzemes, Kurzemes, Zemgales un Latgales apgabaltiesa. Augstākā līmeņa tiesa ir Augstākā tiesa. Katra līmeņa tiesai ir savi uzdevumi. Rajona vai pilsētas tiesa izskata visus gadījumus pirmajā instancē, tas ir pēc būtības, -gan krimināllietas, gan civillietas, kas attiecas uz noteiktu teritoriju. Apgabaltiesa izskata tikai svarīgākās krimināllieta vai civillietas pirmajā instancē, citādi tā darbojas kā apelācijas tiesu instance- pēc rajona vai pilsētas tiesas pārsūdzētās lietas izskata otrreiz.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-0,30 €
Materiālu komplekts Nr. 1140704
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties