Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:605797
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.03.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latviešu tauta nav bagāta ar miljonāriem.Taču zināms, ka mūsu brīvvalstī bija divi miljonāri – Antons un Emīlija Benjamiņi. Par viņu ģimenes galvu šis stāstījums.
Vidzemnieks. Pasaulē nācis 1860.gada 13. jūlijā Bilskas pagastā zemkopja ģimenē.Pēc Smiltenes draudzes skolas beigšanas mācījies J.Cimzes skolotāju seminārā Valkā,kuru beidzis 1880.gadā.Strādājis 17 gadus par pedagogu Rūjienā,Ogres pagastā un Plāterē.
līdztekus tam jaunais skolotājs sāk savu literāro darbību, publicējot avīzes „Balss”1881. gada 23. septembra numurā rakstu”Rūjienesskolas lietā”.Tam seko citi materiāli, ievadrakstus un daiļdarbu tulkojumus no vācu valodas ieskaitot.Top arī paša stāsti, tēlojumi un luga „Migla”(1895).
Lai uzturētu ģimeni, kura svaidīta ar pieciem bērniem, Benjamiņš atver veikalus Madlienā un Skrīveros (1897), taču pirmais mēģinājums biznesā ir neveiksmīgs – viņš bankrotē.Uzņēmīgais vidzemnieks tomēr nenolaiž rokas, bet 1904.gadā dodas uz daudzu laucinieku sapņu pilsētu Rīgu, lai laika gaitā kļūtu par to, par ko viņš kļūst- par avīžu vīru un naudas dižvīru. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties