Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:203653
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sastopas divi, sen neredzējušies draugi, ir atsvešinājušies (Magnuss Pētersons un Orests Osis). Orests paziņo, ka vēlas doties uz Latviju, Magnuss ir pārsteigts. Orests vēlās vest no Latvijas prom Selitu.
Orests pārspriež, kā iekļūt Latvijā (kā tūristam, repatriēties, nelegāli). Magnuss cenšas pārliecināt Orestu, ka tas viss ir muļķības. Orests paziņo, ka viņam ir arī 11 gadus veca meita (slima). Orests grib, lai Magnus saved viņu kopā ir detektīvu Bloku. Orests plāno pievienoties kādas valsts izlūkošanas dienestam. Sarunāja tikties nākamajā dienā.

2
Orests aizraksta Blokam ar lūgumu satikties. Abi satiekas bārā. abi runa par saviem motīviem.
Bloks paziņo, ka Orests izlūkos rietumiem, neko sīkāk nepaskaidrojot.

3

Pēc nedēļas Orests saņem vēstuli ar lidmašīnas karti uz Hamburgu, dokumentus uz Edvīna Šreinera vārda, čeku kādai bankai un aploksni ar adresi. Orestu ved uz nezināmu vietu (šoferis Mārtiņš).
Orestam šķiet, ka tiek vests caur Brēmeni. Orests tiek aizvests uz kādu nomali pie Heino. Orests uzzina, ka tiks pie Heino apmācīts.
Sešos no rīta Orestu uzceļ Heino neglītā sieva. Uzzina, ka Heino viņu izmācīs par radiotelegrāfistu. Heino apmāca arī šaušanā, liek darīt fiziskus vingrojumus. Heino ved Orestu uz atlētu klubu.
Pēc 5 nedēļām atbrauc Bloks, lai apraudzītu, kā klājas Orestam. Bloks ir apmierināts ar Oresta šaušanas spējām, bet ne ar viņa telegrāfista spējām (jāraksta ātrāk). Bloks paziņo, ka pēc divām trim nedēļām Orests varēs doties ceļā.
Orests cenšas uzzināt, par ko strādājis Heino (viņš apgalvo, ka par telegrāfistu uz kuģa, bet Orests netic). Orestu apmāca rīkoties ar radiobāku. Orests ir gatavs un saņem ziņojumu doties uz Fridrihbergu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1136593
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties