Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:661630
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

2. Jūsu skatījums uz dzīvi? (atbilde: Mākslinieka skatījums uz dzīvi ir ārkārtīgi neparasts un bieži vien parastiem gleznu vērotājiem – neizprotams. Vienkāršība - mana mūza, jo līnijas iekļaujas vispārējā harmonijā noteiktībā. Savos darbos esmu iemūžinājis novērotos cilvēkus, lietas, parādības – puķes, dzīvniekus, cilvēkus, kontūras..);
3. Jūsu skatījums uz fovisma mākslu? Kā to varētu raksturot? (atbilde: fovisma virziena darbiem raksturīgas smagnējas, tumšas kontūras, atteikšanās no ēnojuma, intensīvas, nejauktas krāsas. Personīgi es neizmantoju perspektīvu. Savos darbos ietekmējos arī austrumu mākslas („Sarkanā istaba”), darbi nereti ir izteikti ornamentāli („Deja”), ... ).

Secinājumi
Veidojot šo referāti par Anrī Matisu, es uzzināju vairākas patiešām pārsteidzošas lietas. Īpašu iespaidu atstāja fovista darbi, kas joprojām ir saglabājuši savu īpatnējo neparastumu – plašas līnijas, neprecīzas ģeometriskas figūras, plaši krāsu laukumi, punkti, līdz pat rotaļīgi viegliem otu triepieniem.
Francūzis, Raymond Escholier, grāmatā “Matisse” atklāj Anrī dziļākos noslēpumus, dažādus biogrāfiskus datus, ko esmu izmantojusi savā darbā, kā arī Anrī Matisa iekšējo pasauli (grāmatā daudz teksta no Anrī sūtītām, viņam sūtītām vēstulēm) un attiecības ar citiem modernisma pārstāvjiem 20.gadsimtā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties