Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:436933
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

IFC – Starptautiskā finanšu korporācija. Dibināta 1956. gadā. IFC piešķir investīciju kredītus IFC locekļu valstīm. IFC mērķi: sekmēt ekonomisko attīstību;
ICAO – Starptautiskā civilās aviācijas organizācija. Mērķi: izpētīt starptautiskās civilās aviācijas problēmas, sekmēt starptautisko gaisa transporta plānošanu un attīstību;
ITU – Starptautiskā elektrosakaru savienība. Mērķis regulēt, koordinēt un plānot visu veidu starptautiskos elektrosakarus, kosmiskos radiosakarus, sekmēt šo sakaru izmantošanu. u.c.
ANO Aizbildniecības Padomes uzdevums ir pārraudzīt ANO aizbildniecībā esošās teritorijas, veidot šajās teritorijās vietējās varas iestādes. Mūsdienās visas šās sistēmas teritorijas, izņemot Klusā okeāna salu aizbilstamo teritoriju, kas ir ASV aizbildnībā, ieguvušas pašnoteikšanos.
ANO Starptautiskā tiesa atrodas Hāgā. Dibināta 1945. gadā. Tā sastāv no 15 tiesnešiem, kurus pēc Drošības Padomes ieteikuma ievēl Ģenerālā asambleja. Šīs tiesas uzdevums ir atrisināt strīdīgus jautājumus starp valstīm.
ANO Sekretariāts ir ANO galvenais administratīvais orgāns, kas vada visu ANO darbību. Sekretariāta darbu vada ANO Ģenerālsekretārs, kuru ievēl uz pieciem gadiem. ANO Ģenerālsekretārs ir ANO augstākā amatpersona. Viņš ir atbildīgs tikai ANO.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties