Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:683355
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  KONVENCIJAS VĒSTURE    3
  KONVENCIJAS SATURS    4
  PIELIETOŠANAS SFĒRA UN VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI    4
  LĪGUMA NOSLĒGŠANA    6
  PUŠU PIENĀKUMI    8
  ATKĀPŠANĀS NO LĪGUMA UN TĀS SEKAS    8
  KOPSAVILKUMS    10
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    11
Darba fragmentsAizvērt

Konvencijas vēsture
1980. gadā ANO apstiprinātā konvencija par starptautiskajiem pirkuma – pārdevuma līgumiem ir starptautiski atzīts tiesību akts, unificēti noteikumi starptautiskās tirdzniecības veikšanas tiesiskā regulējuma optimizācijas un tirdzniecības attīstības veicināšanai. Šī konvencija tika izstrādāta, lai novērstu dažādos tiesiskos šķēršļus starptautiskajā tirdzniecība, kas rodas valstu atšķirīgās likumdošanas dēļ, attiecīgi padarot efektīvāku pirkuma – pārdevuma līgumu slēgšanas procesu. Šos iemeslus apstiprina arī konvencijas preambulā minētais mērķis – uz vienlīdzības un savstarpējā izdevīguma pamatiem balstītas starptautiskās tirdzniecības attīstība draudzīgu starpvalstu attiecību izveidošanai.
1980. gada konvencijas pirmsākumi meklējami 1966. gadā ar ANO Ģenerālās Asamblejas rezolūciju izveidotajā ANO Starptautisko tirdzniecības tiesību komisijā, kuras uzdevums, līdzīgi kā pašai konvencijai bija veicināt progresīvu starptautisko tirdzniecības tiesību attīstību un kodifikāciju. Pēc šīs komisijas iniciatīvas tika izveidota speciāla darba grupa vienota tiesiskā regulējuma starptautiskajiem preču pirkuma – pārdevuma līgumiem izveidei, tās sastāvā tika iekļauti pārstāvji no visiem pasaules reģioniem. Sākotnēji tika izstrādāti divi jaunā projekta varianti, kuri abi balstījās uz jau esošām konvencijām – Vienotās tiesības starptautisko preču pirkuma līgumu noslēgšanai un Vienotās tiesības starptautiskajiem preču pirkuma līgumiem. 1978. gadā šie projekti tika apvienoti vienā dokumentā, kurš tika vienbalsīgi pieņemts ANO Starptautisko tirdzniecības tiesību komisijā. 1980. speciāli šī projekta apstiprināšanai ANO Vīnē sasauca diplomātisko konferenci, kurā ar 62 valstu un 8 starptautisku organizāciju līdzdalību tika caurskatītas visas topošās konvencijas sadaļas. Konference ilga piecas nedēļas un tās noslēgumā 1980. gada 11. aprīlī tika pieņemta ANO konvencija par starptautiskajiem preču pirkuma – pārdevuma līgumiem, kas tiek dēvēta arī par Vīnes konvenciju. Tātad, šī konvencija ir tiešām rūpīgi un arī ilgstoši izstrādāts daudzpusīgs un vienošanās ceļa visām dalībvalstīm pieņemams dokuments, kas paredz un nodrošina vienotu principu un regulējumu ievērošanu starptautiskās tirdzniecības tiesiskajās attiecībās.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1139367
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties