Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:420292
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.05.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

11. Sameklē grāmatā spilgtus citātus par to, kā autors parāda strēnieku aiziešanu mūžībā,izraksti tos ! Kuri romānā tēlotie karavīri, tavuprāt, ir apsegušies ar visbaltāko puteņu segu : Vilnis , Spandegs, Pētersons ? /10 punkti /
Manuprāt, ar visbaltāko sniegu ir apsedzies Pētersons. Es tā uzskatu, jo viņš savas dzīves gājumā bija sasniedzis to, ko gandrīz jebkurš vīrietis var vēlēties- saticīgu, gādīgu ģimeni ar sievu un mazu dēliņu. Ņemot vērā to, ka viņam nomira viņa dēls nomira no difterīta un sieva bija slimnīcā neizturēdama visu to, kas notika viņas dzīvē, viņam vairs nebija nekas, ko zaudēt un viņš iekšēji salūza:,, Paliek Pētersons, mūžam drūmais kareivis, kam pasaule pēc dēla nāves likās tukša un vilinoša šķita ienaidnieka ugunsšalts.”. Pētersons aizgāja ar godu darīdams to, ko viņš uzskatīja par pareizu, vajadzīgu- galinot Vāciešus. Viņš nekad nebija vispriecīgākā persona, bet ģimenes apkārtnē viņš bija labs tēvs. Manuprāt arī Spandegs aizgāja mūžībā neko nenožēlojot, jo viņš momentā, kad tika sašauts zināja iznākumu un kā kārtīgs karavīrs sevi atstāja sniegā lēnām noasiņojot citu labad, jo zināja, ka atpakaļceļa nav:,, Sniegā un putenī paliek mūsu nodaļas komandieris, kas, glābdams mūs, gāja nāvē. Viņš nepazina baiļu, tam bija vēsi pelēkas acis un droša sirds.”
Vieni no spilgtākajiem citātiem ,kuros ir parādīta strēlnieku aiziešana mūžībā ir jau iepriekš divi minētie citāti, bet arī, manuprāt, tie, kuri parāda to cik brutālas un asiņainas bija Ziemassvētku kaujas un pārējās:,, Aizsmakuši tarkš ložmeti, ļimst nāvē bargais zemgaliešu rotnieks ložu saplosītām krūtīm, viņam blakus dažs labs strēlnieks, un palikušie klūp zemē, lūko celties augšup no asiņainā sniega un krīt atkal, un nevar tikt nekur, jo zem sniegsegas paslēpušies zemie dzeloņžogi, kas gūsta skrējēju zābakus, plosa ceļgalus, saplosa sejas un rokas.”
Pārsvarā ir vairāk aprakstīta vairāku strēlnieku aiziešana mūžībā, nevis vienas personas, piemēram, pirmā kritušā apraksts nav ļoti plašs, bet konkrēts- tika iešauts tieši sirdī no liela attāluma. Ir grūti grāmatā atrast kādas personas spilgtu aiziešanu viņsaulē, jo neviens no galvenā varoņa tuvu cilvēku nāve nav aprakstīta ar nekādiem daiļiem vārdiem, bet diezgan tieši, piemēram, veids, kā tika aprakstīts veids, kā krita šie jaunieši:,, Aiz viņa nāvē ļima Zemrovskis; guļ savās asinīs tam blakus Vidiņš, liepājnieks, kam sadragātas krūtis, baltpelēka seja un granātskambas norauts plecs.”

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1386144
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties