Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:255475
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.11.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

11. Sameklē grāmatā spilgtus citātus par to, kā autors parāda strēlnieku aiziešanu mūžībā, izraksti tos ! Kuri romānā tēlotie karavīri, tavuprāt, ir apsegušies ar visbaltāko puteņu segu : Vilnis , Spandegs, Pētersons ? /10 punkti /
Autors strēlnieku aiziešanu mūžībā attēlo spilgti, kā parādot to, cik daudz katrs no viņiem bija ieguldījis dzimtenes aizstāvēšanai, tāpat arī pagodinot viņu nāvi, lai parādītu, ka tā nebija velta, bet ir palīdzējusi veidot Latvijas nākotni: “un es redzu draugus, kas mira Tīreļpurvā, un vīrus, kuru dzīvības sadega Ložmetēju kalna ugunīs. Un citiem līdzi nāk purvu trūdu dvaša, un smagi birst no citu kājām sasalusi kapu smilts.”
Autors arī parāda, ka visi šajā karā ir bijuši vienlīdz svarīgi, lai arī kādas pakāpes viņi būtu , bet nodoms visiem ir bijis vienādi cēls: “Un tāpat, kā reiz kopā gājuši cīņā, tie guļ viens otram blakus kapu bedrēs, un kopā ar saviem strēlniekiem, kurus tas, tēvišķīgi rādams, iemācījis šaut un durt, guļ tagad dažs kaujās norūdīts virsseržants, kas līdz ar jaunajiem nu kļuvis mūžības ceļinieks.”
Autors vairāku strēlnieku nāves precīzi attēlojis, lai labāk izprastu šo izmisumu, kas varētu valdīt atrodoties uz vietas, saprotot, ka katra minūte var būt pēdējā, tādējādi spēcīgi veido baiļu un diskomforta sajūtu lasītājam. Piemēram, Pētersona nāve notika tik neparedzami un veikli, pārējiem bija grūti aptvert, kas tikko noticis: “Zemās durvis, liekas, nāk mums pretim, un Pētersons, tām klātu pieskrējis, sper viņās no visa spēka. Tās atsprāgst vaļā kā rēcienam atvāzta mute, un no viņas izšaujas uguns šalts, nosviezdama mūsu vadoni sniegā, un arī ambrazūras sāk tūliņ zibsnīt šāvienu ugunis.”

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1381542
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties